Word abonnee

Uit helden

‘Vincent zegt altijd: komt goed’

door: Redactie Helden
10 mei 2016

Het kan niet op voor Vincent Janssen. Met AZ heeft hij zich geplaatst voor de voorronde van de Europa League, hij is topscorer van de Eredivisie geworden met 27 goals en vandaag won hij de Johan Cruijff prijs voor het grootste talent. In de nieuwe Helden spraken wij met Vincent en zijn familie.

Tekst: Roberto Lobosco

Moeder Annemarie Verstappen werd wereldkampioen zwemmen en won drie olympische medailles. Zussen Stefanie en Frederique zwemmen, broer Sebastien doet aan honkbal. Een doorsnee dag in huize Janssen begon vroeger daarom al om kwart over vijf en eindigde ruim na etenstijd. Vincent: “De magnetron draaide overuren bij ons.”

Vincent begon in de jeugd van NEC en ging daarna naar Feyenoord, waar hij uiteindelijk niet goed genoeg bevonden werd. “Soms heb ik mijn emoties binnengehouden, omdat ik niet wilde dat mijn ouders dachten dat ik ongelukkig was. Maar dat stapelde zich op.”
Stefanie: “Toen zijn contract niet werd verlengd, maakte ik me heel erg zorgen. Maar Vince zegt altijd: 'komt goed'.”
Vader Piet: “Het was in die vier jaar niet altijd hosanna, dus het kwam niet echt als een verrassing.”
Vincent: “Ik kon wel gaan zitten balen, maar daar had ik niks aan. Met wat ik allemaal heb meegemaakt en overwonnen, denk ik juist: ik kom ooit terug in de Kuip,” vertelt de aanvaller in de nieuwe Helden.

'Als het juiste gevoel heb bij mensen en ik vertrouwen krijg, komt het goed'

En dat kwam hij, dit seizoen twee keer met AZ. In Alkmaar wist Vincent zelfs drie keer te scoren tegen Feyenoord. Maar voordat het zover was, bouwde hij eerst zijn carrière op bij Almere City FC. “Ik had zoveel geouwehoer gehad bij Feyenoord dat ik naar een club wilde waar ik me in alle rust kon ontwikkelen. Mijn doel was om na twee jaar de stap naar de eredivisie te maken.”
Stefanie:Vince kiest heel bewust een club. Nu ook weer met AZ. Hij is niet iemand die alleen maar denkt aan het beste contract of de grootste club. Het gevoel moet goed zijn.”
Vincent: “Het is een harde wereld, er gebeuren gekke dingen. Maar als ik het juiste gevoel heb bij mensen en ik krijg vertrouwen, dan komt het goed.”

Het complete verhaal met Janssen en zijn familie, dat nog veel verder gaat dan alleen de sport, kun je lezen in de nieuwe Helden. En natuurlijk via Blendle!

Delen: