Word abonnee

Uit helden

‘We hebben vaak aan een blik genoeg’

door: Redactie Helden
4 september 2016

Hij is het populaire sprintkanon uit Duitsland. Zij is de blonde spelverdeelster uit Nederland. Marcel Kittel en Tess von Piekartz hebben ruim anderhalf jaar een relatie. Helden sprak met hen af. “Soms is Tess bijna meer een coach dan een vriendin.”

Door: Robert Prins & Jaap Stalenburg

Tess is niet alleen de vriendin van Marcel, ze is zelf ook topsporter, volleybalt in Zwitserland. Volgens Marcel werkt dat heel goed, een relatie tussen twee sporters. “Ze begrijpt hoe ik me voel, weet wat ze moet doen om mij weer op te beuren en te motiveren. Soms is Tess bijna meer een coach dan een vriendin. Dit is de eerste keer in een relatie dat ik weet dat ik haar niets hoef uit te leggen. Als ik naar de Tour ga, weet Tess dat ik in totaal vier weken weg ben, daar krijg ik geen vragen over. Ik hoef niet te vertellen waarom ik ook nog op hoogtestage ga in de Pyreneeën. Tess begrijpt dat en dat vind ik heel fijn aan onze relatie. Als je met iemand samenwoont die niet uit de sport komt, dan krijg je die vragen wel. Dat geeft spanningen. Voor niet-sporters is het allemaal moeilijk te begrijpen, die verwarren een trainingsstage met vakantie. Dat is eigenlijk het grote verschil met alle vorige relaties.”

'Hij voelt mij goed aan. Ik kan niks verbergen voor hem. Als er iets met me is, weet hij het meteen'

Tess knikt: “Ik weet hoe ik met Marcel om moet gaan. Wij praten juist vaak niet over wielrennen. Na afloop van de etappe in Parijs ga ik niet vragen wat er nou precies allemaal is gebeurd. Ik weet wat er op dat moment door Marcels hoofd gaat. Na afloop van een nederlaag heb ik ook vaak geen zin om het allemaal uit te leggen.”

Marcel: “Ik zie haar. Zij ziet mij. Wij weten dan wat de ander voelt, hebben vaak aan één blik genoeg.”

Tess: “Marcel laat mij doen wat ik wil, laat mij erg vrij. Hij is er altijd voor me als ik hem nodig heb. Hij voelt mij goed aan. Ik kan niks verbergen voor hem. Als er iets met me is, weet hij het meteen. Dan komt hij naar me toe en zegt hij: 'Kom op Tess, gooi het op tafel. Wat is er aan de hand?'”

Marcel: “Jij wordt stil als er iets aan de hand is. Dan weet ik dat ik iets moet doen.”

Het complete verhaal met Marcel Kittel en Tess von Piekartz is te lezen in de nieuwe Helden die nu in de winkel ligt, maar natuurlijk ook op Blendle

Delen: