Word abonnee

Uit helden

‘Wij houden Estavana met beide beentjes op de grond’

door: Redactie Helden
18 maart 2016

Handbalkoorts. Nederland werd er in december zomaar door getroffen. De handbalvrouwen pakten zilver en iedereen was op slag een beetje verliefd op deze spontane nieuwe helden. Gezicht van de ploeg is Estavana Polman (23). Vandaag speelt ze met de handbalsters de eerste wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi in Metz.

Door: Jasper Boks en Thomas Olsthoorn

Publiekslieveling
Er is veel belangstelling voor de sterspeelster van Oranje. Alle jonge handbalsters dromen ervan om Estavana te zijn. Best een gekke gewaarwording.

Winniefred: “Wij houden Estavana met beide beentjes op de grond. Ik hamer erop dat ze zichzelf moet blijven. Ze gaat goed met alle aandacht om, maar toch praten we erover.”

Estavana: “Ik zeg ook tegen mijn familie en vriendinnen: 'Als ik gekke dingen ga doen, sla me dan alsjeblieft.' Ik zie natuurlijk ook de voorbeelden van mensen die veranderen door aandacht en succes. Ik wil niet naast mijn schoenen gaan lopen, maar het kan gebeuren zonder dat ik het zelf in de gaten heb.”

Winniefred: “In Denemarken is handbal een heel grote sport, daar is Estavana bekender dan hier in Nederland. Mensen komen speciaal voor haar naar het stadion. Het is soms vervelend om altijd maar handtekeningen te zetten en op de foto te gaan. Maar ik zeg altijd: 'Het hoort erbij, ook als je hebt verloren. Let altijd op je presentatie.'”

Dario: “Hier in Arnhem was het ook een keer extreem. Toen ben ik even voor bodyguard gaan spelen. Ik heb alle kinderen in een rij gezet en tegen Estavana gezegd dat ze maar even op een stoel moest gaan zitten.”

Estavana: “Van kinderen snap ik het, die vinden het leuk om een high five of een knuffel te geven. Maar in Denemarken zijn er ook oudere mannen die met me op de foto willen. En dan niet één keer, maar meerdere keren achter elkaar.”

Willem: “Ik houd alles goed in de gaten als ik er ben en zorg ervoor dat er niets geks gebeurt met mijn meisje.”

Dario: “Als er een viezerik alleen maar foto’s van jou staat te maken, stap ik eropaf, hoor. Sodemieter op.”

Het hele interview met Estavana Polman en haar familie is te lezen in het nieuwe magazine van Helden, dat nu in de winkel ligt. Ook via Blendle: klik hier.

 

Succes Estavana!

Hoe gaaf is dit!? Onze coverheld Max Verstappen reageert op de succeswens van mede-coverheld Estavana Polman. De handbaldames beginnen vanavond 19:00 in Metz tegen Frankrijk aan het olympisch kwalificatietoernooi. Wij van Helden wensen de handbaldames heel veel succes #GoOKT! Benieuwd naar het verhaal van Estavana en haar familie? Klik dan hier: http://bit.ly/SuccesEstavana

Posted by Helden Magazine on Friday, March 18, 2016

Delen: