Word abonnee

Volleybalheldinnen

‘We zijn er klaar voor!’

door: Redactie Helden
18 september 2015

De Nederlandse volleybaldames zitten vol in hun voorbereiding op het Europees Kampioenschap in eigen land. Middels een blog geven de dames een inkijk in hun aanloop naar het toernooi. Vandaag het verhaal van Femke Stoltenborg.

Elke dag, voor ik ga slapen, neem ik even een momentje voor mezelf om de dag door te nemen. Hoe voelde ik me vandaag? Heb ik een mooie dag gehad? Wat ging er goed? Wat had er beter gekund? Wat is mijn doel voor morgen? Hoe kan ik er voor zorgen dat ik het beste uit mezelf haal?

Elke dag weer, wanneer ik in m’n dagboek schrijf, besef ik dat er alweer een dag voorbij is. Weer een dag waarin ik, samen met m’n team, het uiterste heb gegeven. Het uiterste in alles wat we doen. Of dat nu baltraining of krachttraining is, mentaal voorbereid zijn of lichamelijk. De tijd vliegt. Nog drie weken tot het EK begint, nog 2,5… Totdat je opeens echt in dagen kunt gaan denken; niet deze zaterdag, maar volgende week zaterdag is het al zover!

'Het aftellen is begonnen'

Elke dag telt. Deze laatste dagen voor het EK echt gaat beginnen, zijn de dagen van slijpen, afspraken bevestigen en de afstemming optimaliseren. Het aftellen is begonnen.. Of de spanning stijgt? Ik merk het vooral bij mijn teamgenoten. Zij zijn nog meer gefocust dan normaal. Ze willen kleine dingetjes nog beter doen, meer van elkaar eisen en nóg betere communicatie.

Elke dag, op ons trainingscentrum Papendal, komen we binnenlopen in de zaal en worden we eraan herinnerd waarom we er zijn: drie enorm grote medailles hangen op het whiteboard. Het geeft voor ons de motivatie om net dat beetje extra te geven, nog net iets langer geconcentreerd te blijven en die ene onmogelijke bal wel te pakken.

'Het vertrouwen in mijn team en in wat wij kunnen groeit'

Elke dag, als ik op m’n laptop kijk, zie ik ons trainingsschema met onderaan heel groot ‘EK’ geschreven. 26 september 15.30 uur. Iedereen weet het; dan gaat het beginnen! Tot die tijd gebruiken we elke dag om nog beter te worden en als deze voorbij is, komt het EK weer een beetje dichterbij! Nog een paar dagen om ons voor te bereiden, de laatste dingen te optimaliseren en dan moet het gebeuren. Als ik dan ‘s avonds mijn dag overdenk en bedenk wat er allemaal goed is gegaan, groeit het vertrouwen in mijn team en in wat wij kunnen..

Ik heb het gevoel dat we er klaar voor zijn!

Delen: