Word abonnee

Sportboek van het Jaar 2022

Bij Helden willen we zoveel mogelijk mensen inspireren met de mooiste sportverhalen. Tegelijkertijd zijn we ook altijd op zoek naar inspirerende sportverhalen van anderen. In aanloop naar Wereldboekendag organiseren we daarom wederom de publieksverkiezing: Sportboek van het Jaar. Welk sportboek volgt: Derksen op als Sportboek van het Jaar 2022?

 

Onze redactie heeft voor jou tien sportboeken genomineerd die kans maken op deze titel. Van 6 tot en met 12 april breng jij jouw stem uit door onderstaand formulier in te vullen. Wanneer je ons laat weten, wat jouw Sportboek van het Jaar 2022 is. Maak je automatisch kans op één van de vijf digitale jaarabonnementen op Helden of één van de drie Sportboeken van het Jaar 2022.

Andy!

Eddy van der Ley

Van gecrashte voetbalprof tot succesvol media-ondernemer Andy! gaat over het nieuwe leven van de ex-topvoetballer, die door zijn hoge gunfactor is uitgegroeid tot een heus A-merk én een succesvol media-ondernemer. Zelf ontworpen (online-)programma’s als Bij Andy in de Auto en Andy’s cribs bieden vederlicht entertainment, maar genieten een mateloze populariteit bij honderdduizenden volgers.

De nieuwe eeuw van Ajax

Menno de Galan

In 1995 was Ajax de beste van de wereld: landskampioen, winnaar van de Champions League en de wereldbeker. Vijf jaar later, in het jubileumjaar 2000, verkeerde de club in een crisis. Een lang gevecht om de macht en een zoektocht naar de identiteit volgden, een strijd die niet alleen op het veld maar ook in bestuurskamers en vergaderzalen werd uitgevochten.

Een Duitse zomer

Rolf Bos

Het verbijsterende verhaal van een Duitse zomer die een keerpunt in de geschiedenis werd. Waar in München de herinneringen aan de besmette Spelen van 1936 in Berlijn had moeten worden gewist, werd het de zwartste bladzijde in de olympische geschiedenis.

Epke

John Volkers

Epke is een ontwapenende biografie van topsporter Epke Zonderland. Over presteren onder druk, grenzen verleggen en omgaan met tegenslagen. Het turnpak is uit. De doktersjas spant nog wat om de gespierde schouders. Epke Zonderland, olympisch kampioen en wereldkampioen aan de rekstok, studeerde naast zijn topsportcarrière geneeskunde. Op 1 januari 2022 is hij zich gaan specialiseren. Epke wordt sportarts.

Fabio en Julius

Menno Haanstra

Fabio & Julius is een coming of age-verhaal over twee gewone jongens die ploeggenoten worden, bevriend raken en samen volwassen worden in de snelkookpan van het wielerpeloton. Een verhaal over dromen van een bestaan als profwielrenner – en later van profoverwinningen.

Koersen op geluk

Thomas Dekker

Een wervelend verslag van Thomas Dekkers roerige leven na zijn wielercarrière. Thomas vertrekt naar zijn steenrijke geliefde in Beverly Hills, waar hij deel uitmaakt van het jetsetleven met filmsterren, kunstenaars en artiesten. Hij leeft bijna vijf jaar lang een ongelooflijk luxeleven en beleeft de meest bizarre avonturen, terwijl hij in feite vooral op zoek is naar liefde en oprechtheid.

Leven met Louis

Willem Vissers

Geen trainer maakt zoveel gevoelens los als Louis van Gaal. In Van Gaal komen talloze eigenschappen bij elkaar. De een houdt van hem, de ander kan hem niet luchten. Maar hoe je hem ook bekijkt en wat je ook van hem vindt, hij is wel onze Louis van Gaal, die na het WK in Qatar definitief afzwaait als trainer.

Lourdes aan de Maas

Martijn Krabbendam & Michel van Egmond

In Lourdes aan de Maas bieden Van Egmond en Krabbendam een blik achter de schermen bij het Feyenoord van nu, maar brengen tegelijkertijd een ode aan het rijke verleden van de club. Tussendoor schetsen ze een biografisch portret van oer-Feyenoorder Fred Blankemeijer, decennialang het geweten van de club.

Ten Hag

Maarten Meijer

Ten Hag is een biografie van voetbaltrainer Erik ten Hag, die onlangs Ajax verruilde voor Manchester United. Het boek vertelt het complete verhaal van de voormalig profvoetballer van Haaksbergen tot en met zijn eerste maand als trainer van Manchester United, waar hij de complexe taak heeft gekregen om een einde te maken aan een decennium van teleurstelling bij Manchester United

Zo werkt de Formule 1 2023

Olav Mol & Erik Houben

Alles wat je maar wilt weten over de Formule 1 en het kampioenschap in 2023. Zo werkt de Formule 1. De 2023-editie is hét boek voor alle fans van de Formule 1. Een volledig up-to-date naslagwerk, met meer dan 150 foto’s en illustraties, geschikt voor zowel de jonge fans en beginnende kijkers als de doorgewinterde liefhebbers.

Stemmen kan vanaf 6 april

Actievoorwaarden

Op deze publieksverkiezing zijn actievoorwaarden van toepassing. Als je deelneemt, ga je hiermee akkoord. Deelnemen kan tot woensdag 19 april 2023. Helden zal na afloop contact opnemen met de winnaars.