Word abonnee

De olympische en paralympische content

Blog

De olympische en paralympische content

door: Anton-Jan Thijssen
1 maart 2018
4 tot 9 minuten lezen

De Olympische Spelen in Pyeongchang zijn sportief gezien succesvol verlopen voor TeamNL. Nederland leefde massaal mee met hoe TeamNL presteerde, hoe de Olympische Spelen in Zuid-Korea beleefd werden en wat er allemaal gebeurde voor en achter de schermen. Alles wat TeamNL zelf deelde en maakte aan content, kwam vanuit een klein kantoortje in het Holland Heineken House. Helden zat daar namens TeamNL achter de knoppen. Een kort overzicht van wat er gemaakt en gedeeld werd:

TeamNL social, site, app en nieuwsbrief
Alles wat er te melden viel rondom TeamNL werd gedeeld via de social media-kanalen van TeamNL. Via Facebook, Twitter en Instagram brachten we live-verslag, nieuws, video’s, interviews, live-sessies met atleten, prijsvragen en nog veel meer. Zowel in Korea als op Papendal zat een toegewijd team waardoor er in beide tijdzones content gemaakt, gedeeld en besproken werd. De TeamNL-timelines op Facebook, Twitter en Instagram spreken voor zich.

Alle berichten en video’s die gedeeld werden via Facebook, Twitter en Instagram waren ook te lezen en zien op de TeamNL-site, de TeamNL-app en de TeamNL e-mail-nieuwsbrief; deze werden ook allemaal onderhouden vanuit het contentteam in Korea.

Nederlandse Loterij MedailleTaxi
Won TeamNL een medaille, dan ging de Nederlandse Loterij MedailleTaxi rijden. Een comfortabel ritje van de schaats-of shortrack-hal naar het Holland Heineken House. Het bleek een moment waar de medaillewinnaars even op adem konden komen en met MedailleTaxi-hosts Peter Heerschop en Viggo Waas konden terugkijken op hun unieke prestatie. De Medailletaxi-video’s werden gedeeld via de TeamNL-kanalen maar ook te zien op SBS6, op de sites van De Persgroep en via de kanalen van onder andere Nederlandse Loterij en Toyota.

 

Tekst gaat verder onder de foto

MedalAlert
Veel mensen keken live naar de prestaties van TeamNL. Voor hen die de live-beelden moesten missen, was er het MedalAlert. Meteen op de hoogte van weer een nieuwe medaille. Via alle TeamNL-kanalen, een pushbericht via de app, de kanalen van Nederlandse Loterij én via outdoor in Nederland kreeg iedereen de laatste aanwinst van de medailleoogst op het netvlies.

Interviews en reportages
Veel aandacht ging er naar de sportieve prestaties van TeamNL, en naar de atleten zelf. Maar ook trainers, staff, supporters, familie en gezin dragen bij aan het succes van een sporter. Ook zij kwamen in beeld en speelden een rol in de TeamNL-content. De video die we maakten over het gezin van Sjinkie Knegt was niet alleen te zien op de TeamNL-kanalen maar dook ook op in andere media.

Live Q&A-sessies
Gedurende de Olympische Spelen kwamen er (oud) sporters, trainers en andere TeamNL-leden langs. Tijdens Facebook Live-sessies spraken zij niet alleen met het TeamNL-contenteam maar kon heel Nederland vragen stellen. Kwam er een atleet langs, dan maakten we meteen gebruik van de gelegenheid om mooie give-aways te laten signeren die via prijsvragen werden weggegeven.

Fietspraatjes
Tussen al het sportgeweld door moet er ook ontspannen worden. TeamNL deed dit vaak op de fiets. En wij fietsten af en toe mee.

Tekst gaat verder onder de foto

Compleet is deze opsomming niet, het geeft wel een goed beeld van de diverse content die gemaakt en gedeeld werd vanuit TeamNL. Dat deden we ruim voor de Spelen al, tijdens de Spelen, en nu nog steeds. Via onder andere de ‘Instastories’ op Instagram kon je maanden lang volgen hoe atleten toeleefden naar Pyeongchang. Op dit moment worden de social media-timelines steeds meer overgenomen door de TeamNL-atleten, die in het laatste deel zitten van hun voorbereidingen op de Paralympische Spelen. Met updates van de atleten zelf, portretten die we maakten namens Nederlandse Loterij (te zien via onder andere TeamNL-Instagram) maar ook met een vlogserie over Chris Vos die we namens Toyota maken leven we enorm toe naar nieuw succes in Pyeongchang.

Kijken jullie weer mee?

 

 

 

Delen: