Word abonnee

Wielrennen

Annemiek van Vleuten: ‘Niet voor een breuk te vangen’

Iris Planting

Wielrennen

Annemiek van Vleuten: ‘Niet voor een breuk te vangen’

door: Jasper Boks
8 november 2022
3 tot 8 minuten lezen

Ze won in één jaar de Giro, de Tour én de Vuelta. Ook pakte ze op sensationele wijze de wereldtitel op de weg. En o ja, ze won ook nog de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. En dat allemaal op haar 39ste. Op Annemiek van Vleuten staat geen maat.

Ze twijfelde of ze voor de wegwedstrijd bij het WK in Australië de oorbellen in zou doen die ze van haar in 2008 aan kanker overleden vader cadeau kreeg voor haar achttiende verjaardag. Een paar dagen eerder, bij de tijdrit voor gemengde teams, was Annemiek van Vleuten immers hard gevallen en liep een elleboogbreuk op. Ze mocht desondanks starten in de wegwedstrijd van de medici, maar de kans op haar tweede wereldtitel was verkeken, dacht ze. Het plan om al ver voor de finish in de aanval te gaan, kon de prullenbak in.

Annemiek twijfelde of ze wel van start moest gaan, maar toen ploeggenoot Demi Vollering door corona moest passen, besloot ze te rijden. Ach, haar jaar kon toch allang niet meer stuk. Ze won immers in april Luik-Bastenaken-Luik, begin juli de Giro, eind juli de eerste Tour voor vrouwen sinds 2009 en in september de Vuelta. Ze wilde op 24 september haar goede vriendin en kopvrouw Marianne Vos een handje helpen. Ze besloot haar oorbellen die haar al vaak geluk hadden gebracht toch maar in te doen.

HELDEN MAGAZINE EDITIE 64

Het verhaal van Annemiek van Vleuten komt voort uit Helden Magazine nummer 64. In het dubbeldik eindejaarsnummer wordt er teruggeblikt naar het sportjaar 2022. Naast een uitgebreid interview met Irene Schouten komen nog tal van sporters en coaches voorbij die 2022 kleur gaven. Shorttrackkampioen Suzanne Schulting en haar coach Jeroen Otter gaan in gesprek.

Ook schaatshelden Thomas Krol en Kjeld Nuis komen voorbij. Merijn Zeeman vertelt over het succes van wielerploeg Jumbo-Visma. Verder zijn er inspirerende sportverhalen te lezen in de vorm van een rapportage of interview van Giovanni van Bronckhorst, Luc Steins, Vanity Lewerissa, John van ’t Schip en Hennie Stamsnijder.

WK voetbal Special

Daarnaast staat Helden Magazine editie 64 in het teken van het WK voetbal. In de ruim zeventig pagina’s tellende WK Special vertellen kenners als Ronald Koeman en Ruud Gullit wat Virgil van Dijk zo’n bijzondere voetballer maakt. Verder exclusieve interviews met Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo en balkunstenaar Soufiane Touzani. Wil je het hele nummer lezen? Bestel Helden Magazine editie 64!

Wil je geen geen inspirerende sportverhalen missen van onze Nederlandse sporthelden? Abonneer je nu snel en ontvang de Helden Magazine op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Blijf daarnaast op de hoogte van het recentste sportnieuws en leuke winacties door je aan te melden op onze nieuwsbrief en volg ons op onze social mediakanalen.

Delen: