Word abonnee

Schaatsen

Blikvangers 2020

ANP

Schaatsen

Blikvangers 2020

2 november 2020
2 tot 7 minuten lezen

Jutta Leerdam – Wereldveroveraar
Ze is knap, ze is snel en ze weet donders- goed wat ze wil. Jutta Leerdam verovert de wereld in sneltreinvaart. Op 15 februari pakte ze bij de WK afstanden de wereldtitel op de 1000 meter, haar tijd van 1.11,84 was slechts een fractie langzamer dan het wereldrecord van Brittany Bowe (1.11,61).

Wilco Kelderman – Roze droom
Jarenlang werd hij gezien als een groot talent voor het rondewerk, maar de laatste jaren haalde Wilco Kelderman de nieuws- rubrieken vanwege de vele blessures en valpartijen. Tom Dumoulin groeide uit tot
de onbetwiste kopman van Team Sunweb. Rond brokkenpiloot Wilco Kelderman was het stil. Juist toen de scheidingspapieren met Sunweb waren ondertekend en de liefde voor nieuwe ploeg Bora-Hansgrohe was verklaard, etaleerde Wilco eindelijk weer zijn talent.

Georginio Wijnaldum & Virgil van Dijk – De Vloek voorbij
Nelson Mandela wordt na 27 jaar gevangen- schap vrijgelaten in Zuid-Afrika, Iraakse troepen vallen Koeweit binnen waardoor de Golfoorlog een feit is, Nothing Compares 2 U is een wereldwijde hit van Sinéad O’Connor. Internet en mobiele telefonie hebben de wereld nog niet in hun greep als Liverpool
in 1990 de achttiende Engelse titel pakt. De club is een grootmacht in de jaren zeventig en tachtig en er zullen snel nog vele hoofdprijzen volgen, denkt iedereen. Niet dus. Het lijkt of er daarna een vloek op The Reds rust.

Mathieu van der Poel – Rivaliteit
Hij veroverde op 2 februari in Zwitserland op imponerende wijze zijn derde wereldtitel als veldrijder. Het was een mooi opwarmertje. Zijn doel voor 2020 was immers: olympisch goud op de mountainbike winnen. Het liep een tikkeltje anders doordat de Spelen werden uitgesteld door het coronavirus. De focus ging daarna naar de naar het najaar verplaatste voorjaarsklassiekers. De strijd die hij op de cross al voerde met die andere alleskunner, Wout van Aert van Jumbo- Visma, werd verlegd naar de weg.

De volledige verhalen lezen? Dat kan via Blendle: Jutta Leerdam, Wilco Kelderman, Georginio Wijnaldum & Virgil van Dijk en Mathieu van der Poel. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: