Word abonnee

Volleybal

De dag dat..

No Candy

Volleybal

De dag dat..

door: Rob Willemse
11 april 2018
15 tot 20 minuten lezen

13 mei 2013 is de overlijdensdatum van Ingrid Visser en Lodewijk Severein. Dat ze die dag niet meer in leven zijn, weten op dat moment alleen hun moordenaar, diens opdrachtgever en degene die hun lichamen in Spaanse grond begraven heeft.

Een dag eerder waren de twee naar Murcia afgereisd en twee dagen later zouden ze terugvliegen naar Nederland. In de tussentijd wilden ze in een kliniek laten checken of het bij Ingrid ingeplante eitje hun kinderwens ging vervullen. Daarvoor was er nog een afspraak met Juan Cuenca Lorente, de Spaanse zakenpartner van Lodewijk en ex-manager van de volleybalclub waar Ingrid tussen 2009 en 2011 heeft gespeeld. Ingrid had nog 60.000 euro aan salaris te goed. En Lodewijk wilde eindelijk weleens weten waarom een gezamenlijke transactie rond een marmergroeve waarvoor hij Cuenca een fors geldbedrag had voorgeschoten, maar niet rondkwam en wat er met dat geleende geld gebeurd was. De 35-jarige recordinternational (514 wedstrijden) en de 22 jaar oudere ex-teammanager van Oranje hadden geen vermoeden dat Cuenca een meedogenloze oplossing voor zijn financiële problemen had bedacht. Nadat ze op gruwelijke wijze zijn omgebracht, worden ze in een citroenboomgaard begraven. Dertien dagen later worden drie verdachten gearresteerd en de lichamen van Ingrid en Lodewijk op aanwijzingen van Cuenca opgegraven. Na een slepende rechtszaak worden moordenaar en opdrachtgever tot veertig jaar gevangenisstraf veroordeeld. Debby Stam (353 interlands) en Manon Flier (430 interlands) mogen zich behalve ex-teamgenoten ook goede vriendinnen van Ingrid noemen. Een kleine vijf jaar later blikken ze desgevraagd terug op de afschuwelijke gebeurtenissen en vertellen ze over hun bijzondere band met Ingrid.

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: