Word abonnee

Voetbal

Dag voorzitter

Hans Reitzema

Voetbal

Dag voorzitter

door: Frits Barend
5 juni 2018
17 tot 22 minuten lezen

Gerard Kerkum was Mister Feyenoord. Hij speelde vijftien jaar in het eerste, was jarenlang bestuurslid en twee keer voorzitter van zijn grote liefde. Hij maakte ze allemaal mee: van Willem van Hanegem tot Coen Moulijn, van Hans Kraay tot Johan Cruijff, van Ernst Happel tot Eric Gudde. Vlak voor zijn overlijden, op 26 mei op 87-jarige leeftijd, blikte hij met Frits Barend nog één keer terug.

Tekst gaat verder onder de foto

Gerard Kerkum zat zondagavond 22 april met tranen in z’n ogen aan een tafeltje in de overvolle bestuurskamer van De Kuip naast zijn vriendin Lieneke Huijsman en de clubarts van Feyenoord, professor Casper van Eijck. Feyenoord had net de beker gewonnen, dankzij een 3-0 zege op AZ. “Ik ben zo dankbaar dat ik dit nog heb mogen meemaken. Ik ben de laatste week heel hard achteruit gegaan, daarom ben ik zo geëmotioneerd.”
Een paar weken eerder had ik de 87-jarige Kerkum gebeld voor een terugblik op zijn zeventig jaren Feyenoord. “Kom snel,” antwoordde hij koeltjes, “ik heb namelijk maagkanker.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: