Word abonnee

Voetbal

De geboorte van een wereldster

Privé

Voetbal

De geboorte van een wereldster

door: Marlies van Cleeff
14 november 2017
14 tot 19 minuten lezen

Lieke Martens (24) heeft een droomjaar. Ze maakte een transfer naar FC Barcelona, werd Europees kampioen met Oranje en verkozen tot beste speelster van Europa én de wereld. Een gesprek met onze Heldin van het Jaar over de Ramblas, Cristiano Ronaldo, privéjets en de koning.

Aan ’s werelds beste voetbalster uit het Limburgse dorpje Nieuw-Bergen wordt sinds de zomer getrokken. Tijdens het EK maakte Lieke Martens faam met haar weergaloze acties aan de linkerkant, op Twitter ontplofte het met gifjes als: Lieke Martens doing Cruijff-turns like it’s 1974. Ze dribbelde, kapte, draaide, en scoorde onder meer in de finale en werd uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. Maar daarmee stopte het niet. Lieke werd gekozen als beste speelster van Europa, en ze mag zich ook de beste voetbalster van de wereld noemen. O ja, na het gewonnen EK maakte ze ook nog een droomtransfer: van het Zweedse Rosengård ging ze naar FC Barcelona.
Het leven van Lieke veranderde in 2017 voorgoed. Ze kan niet meer anoniem over straat en op social media ontvangt ze de ene na de andere lofzang. Haar zaakwaarnemer ontvangt fanmail en ontelbare commerciële en mediaverzoeken vanuit Nederland en Spanje. En dan komt Helden ook nog met een interviewverzoek. “Of ik inmiddels doodop ben?” herhaalt Lieke lachend de vraag. “Nou, soms wel. Ik geniet er enorm van, heb bereikt waar ik van droomde en krijg erkenning. Het liefst zeg ik overal ja tegen, maar dat gaat niet. Uiteindelijk wil ik een nóg betere voetbalster worden, daar draait het om.”

Tekst gaat verder onder de foto

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: