Word abonnee

Voetbal

De lessen van Glenn Helder

Marcel Krijger

Voetbal

De lessen van Glenn Helder

door: Victoria Koblenko
6 juni 2018
11 tot 16 minuten lezen

Na de tv-programma’s Celebrity Stand en de gevaarlijkste Wegen van de Wereld is oud-voetballer Glenn Helder op 21 juni te zien in BN’ers In Therapie op RTL5, waarin de Glenn van nu op zoek gaat naar vergeving voor de Glenn van toen. Victoria Koblenko krijgt alvast een voorproefje.

Tekst gaat verder onder de foto

Je boek Van Arsenal naar de Bajes heeft een briljante titel. Ik had het graag willen lezen voor dit interview.
“Helaas is het boek niet meer te koop. Maar als ik een kopie voor je regel, moet je me beloven dat je een balkje voor mijn ogen zet.”
De sporen van het tv-programma Celebrity Stand-Up, waaraan je mee hebt gedaan, zijn nog niet uit je systeem zo te merken.
Lachend: “Nee, ik was zo gokverslaafd dat ik alleen nog maar casinobrood at.”
Ik kan me voorstellen dat je deze zelfspot goed had kunnen gebruiken toen je voor het eerst een muntje in de gokkast gooide. Wanneer was dat?
“Toen ik achttien was. Dat was een gokautomaat in de patatzaak. Ik gooide er een knaak in en won vijftig gulden met alle toeters en bellen erbij. Dat spektakel vond ik zo gaaf! Ik was meteen verkocht. Ik krijg er kippenvel van nu ik eraan terugdenk.”
Kippenvel?
“Dat krijg ik altijd als ik mijn hart laat spreken.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: