Word abonnee

Wielrennen

‘Dit was wel een dingetje’

Stephan Tellier

Wielrennen

‘Dit was wel een dingetje’

door: Jasper Boks & Jaap Stalenburg
6 november 2019
2 tot 7 minuten lezen

Mike Teunissen kroonde zich in de Tour de France tot eerste Nederlandse geletruidrager in dertig jaar. Steven Kruijswijk reed in Frankrijk naar de derde plaats en pakte zijn eerste podiumplek in een grote ronde. We bespreken met de mannen  van Team Jumbo-Visma een bijzonder wielerjaar.

Zondag 28 juli
Kruijswijk beklimt met Tourwinnaar Bernal en Thomas het podium in Parijs. Het is zijn eerste podiumplaats in een grote ronde.
Steven: “Vorig jaar werd ik vijfde in de Tour en vierde in de Vuelta, en in 2016 werd ik vierde in de Giro. Een podiumplek in een grote ronde was mijn grote doel en dat was gelukt. En dat ook nog eens in de Tour. De buitenwereld was vaak over de Giro van 2016 begonnen. Daar verspeelde ik door een valpartij in de laatste bergetappe de eindzege. Ik heb de jaren daarna bewezen dat ik echt het niveau aankan. Met die derde plek heb ik iets tastbaars. Dat is wel waar ik naar op zoek was.”
Mike: “Vier etappezeges, de gele trui en als kers op de taart de derde plek in het eindklassement van Steven. Het is een onvergetelijke Tour geweest.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: