Word abonnee

Voetbal

Dost: ‘Misschien ben ik wat oudbollig’

Ruud Binnekamp

Voetbal

Dost: ‘Misschien ben ik wat oudbollig’

door: Jaap Stalenburg
27 maart 2018
3 tot 8 minuten lezen

Bas Dost heeft niets met het soms dolgedraaide voetbalwereldje. De spits van VfL Wolfsburg en pinchhitter van Oranje vertelt in de nieuwe Helden dat hij vijf jaar geleden zelfs op het punt stond om te stoppen. Het overlijden van zijn beste vriend Berry Schepers zette hem aan het denken.

De komende maanden gaat Bas beslissen over zijn toekomst. Zijn contract bij Wolfsburg loopt af en een terugkeer naar Nederland sluit hij uit. Wel durft Bas te speculeren over het Southampton, bij een mogelijk vertrek van spits Graziano Pellè.

‘Een Europese topclub is nog te vroeg voor me; ik denk dat ik daarvoor niet lang genoeg goed gepresteerd heb

“Nederland is voor mij uitgesloten, dat is nu geen logische stap. Daarnaast heb ik momenteel een prima contract. Ik denk dat geen enkele Nederlandse club dat kan betalen. Het is dus niet reëel. Misschien dat ik aan het eind van mijn carrière terugkeer. Ik wil nog een stap maken, wil in Duitsland of Engeland nog eens goed laten zien wat ik kan. Een Europese topclub is nog te vroeg voor me. Ik denk dat ik daarvoor niet lang genoeg goed gepresteerd heb. Ik weet dat in de Duitse en Engelse media mijn naam wordt genoemd als opvolger voor Pellè, als hij vertrekt. Southampton is een club die het de laatste jaren goed doet in de Premier League en er lopen ook een aantal Nederlanders rond. Dat is een goede club voor mij. Of dat op dit moment reëel is? Ik heb geen idee. Ik vind het een mooie club. Dat is het enige wat ik kan zeggen.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken.

Delen: