Word abonnee

Wielrennen

Eerst de sprinttrein daarna de huwelijksboot

Hollandse hoogte, privé

Wielrennen

Eerst de sprinttrein daarna de huwelijksboot

door: Jasper Boks
6 juni 2018
13 tot 18 minuten lezen

Met Dylan Groenewegen heeft Nederland weer een sprinter van wereldklasse. Vorig jaar won hij op de Champs-Élysées en ook dit jaar is hij razendsnel. Veel ogen zijn daarom tijdens deze Tour de France gericht op de rappe Amsterdammer van Team LottoNL-Jumbo. Helden legt hem zeven dilemma’s voor.

Tekst gaat verder onder de foto

Champs-Élysées of Kalverstraat
“Oei! De Champs-Élysées kan ik al afstrepen, dus doe maar de Kalverstraat.”
Veel wielrenners vestigen zich tijdens hun carrière in Monaco…
“Ik heb er ook over nagedacht om daarheen te gaan, maar ja, ik kom uit Amsterdam en ben erg gehecht aan mijn omgeving. Ik stel een vertrek nog even uit, blijf voorlopig nog lekker in Nederland. Ik ben er nog niet aan toe.”
Kun jij als ras-Amsterdammer de verleiding van de stad weerstaan?
“Ik weet wat ik ervoor moet doen om straks weer te kunnen winnen in de Tour, daarvoor moet ik alle verleidingen naast me neerleggen. In de winter mag ik weer even Amsterdam in, maar tot die tijd moet ik heel serieus met m’n sport bezig zijn. Het is natuurlijk ook wel lekker dat ik voor dat keiharde werken word beloond met mooie successen. Ik weet waar ik de verleidingen voor weersta.”
Winnen in Parijs is voor een sprinter het summum. Jij deed het vorig jaar in de Tour de France, wat heeft die overwinning met je gedaan?
“Het is de bevestiging dat ik ook kan winnen op het allerhoogste podium, dat heeft m’n zelfvertrouwen een inke boost gegeven.”
Volgens de planning van jouw ploegleider Merijn Zeeman stond winnen in de Tour pas in de planning voor 2018, toch?
“Klopt, maar het is lekker om hem alvast maar binnen te hebben, hè. Tegen dingen die sneller gaan dan verwacht, zeg ik als sprinter natuurlijk altijd ja.”
Merk je ook dat die overwinning op de Champs-Élysées wat met jouw populariteit heeft gedaan?
“Er is duidelijk een verschil in aandacht te merken met voordat ik won in Parijs. Ik vind dat alleen maar leuk.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: