Word abonnee

Shorttrack

‘Het goud heeft me rust gebracht’

Jasper Faber

Shorttrack

‘Het goud heeft me rust gebracht’

door: Marlies van Cleeff
7 november 2018
14 tot 19 minuten lezen

Suzanne Schulting (21) veroverde de harten van heel Nederland toen ze in februari verrassend het eerste Nederlandse olympische shorttrackgoud won. Haar leven stond in één klap op z’n kop. We blikken met onze Heldin van het jaar terug op een roerig jaar.

“Dat mijn leven dit jaar is veranderd, is duidelijk. Het toernooi eindigde fantastisch voor mij, met het eerste shorttrackgoud voor Nederland. Maar dat die eerste week zo dramatisch zou verlopen, had ik niet verwacht.”

JEUK
Aan de voorbereiding lag het niet. Die was niet anders dan voor andere grote toernooien. Toen we aankwamen in het olympisch dorp was ik ook niet meteen overdonderd door alle drukte en de grootsheid. We hadden nog een week tot de wedstrijden begonnen. Van zenuwen had ik geen last. Aan kleine kamertjes waren we ook wel gewend, dus ik was tevreden met de plek waar we verbleven. We sliepen met de vijf meiden uit ons team in een appartement. Ik sliep met Yara van Kerkhof op een kamer. Dat deden we al het hele jaar, dat voelde goed. Die eerste week bestond uit routinewerk: trainen, fietsen, besprekingen, eten. De trainingen gingen prima. Toen ik op de eerste wedstrijddag viel op de 500 meter riep iedereen: ‘Dit komt niet goed met Suzanne, hoor!’

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: