Word abonnee

Snowboarden

‘Het is zo zonde van de tijd om verdrietig te zijn’

Iris Planting

Snowboarden

‘Het is zo zonde van de tijd om verdrietig te zijn’

door: Barbara Barend
6 november 2019
2 tot 7 minuten lezen

Bibian Mentel kreeg onlangs te horen dat ze dit jaar weleens haar laatste kerst zou kunnen vieren. Kortom, ze moet binnen nu en niet al te lange tijd rekening houden met het ergste scenario. Aanleiding om met de drievoudig paralympisch snowboardkampioen en haar dierbaren af te spreken voor een emotioneel gesprek.

“Ik heb vooral een heel lieve, zorg­zame moeder, had me geen betere kunnen wensen. Ik weet eigenlijk niet beter dan dat ik een moeder heb die ziek is en dat is altijd moeilijk geweest,” zegt Julian, de zestienjarige zoon van Bibian uit een eerdere relatie.  “Vroeger hele­maal, omdat ik weinig sprak en al mijn gevoelens opkropte. Ik ben uiteindelijk naar een psychiater gegaan en ook op school hebben ze me geholpen om beter om te leren gaan met de situatie. Hoe lief ook bedoeld van mensen om me heen, in je achterhoofd zit altijd de gedachte dat je ieder moment je moeder kunt kwijt­raken. Natuurlijk blijf ik bang, maar ik heb geleerd ermee om te gaan.”
Bibian luistert aandachtig. “Het is pijn­lijk dat hij altijd in zijn achterhoofd de angst heeft dat ik doodga. Dat hoort niet. Een kind hoort onbezorgd te zijn.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: