Word abonnee

Voetbal

‘Het kan niet nóg beter’

Dirk-Jan van Dijk

Voetbal

‘Het kan niet nóg beter’

door: Marlies van Cleeff & Jaap Stalenburg
10 november 2019
2 tot 7 minuten lezen

Daley Blind had een droomjaar. De Ajacied sleepte zowel de landstitel als de KNVB-beker binnen, stond in de halve finale van de Champions League en haalde met oranje de finale van de Nations League. Maar ook privé ging het hem voor de wind. Hij trad in het huwelijk en werd vader van zijn zoon Lowen.

“De familienaam is veiliggesteld,” zegt opa Danny Blind lachend. Op 1 oktober kwam kleinzoon Lowen Dace Blind ter wereld, de nieuwe telg van de familie. Hij kijkt naar Lowen. “Klein is hij, hé? Het is alweer zo lang geleden voor ons.”
Oma Yvonne, de moeder van Daley, knikt. “We kunnen ons ook niet meer herinneren wanneer die foto met Danny en Daley precies is gemaakt.”
Bijna dertig jaar geleden, in augustus 1990 om precies te zijn, liet Danny zich fotograferen met een vijf maanden oude Daley op zijn arm. De geschiedenis herhaalt zich, want vandaag is het de beurt aan Daley en Lowen. Met de foto als voorbeeld poseren vader en zoon op dezelfde manier als zijn eigen vader ruim 29 jaar geleden deed met hem. Lowen sputtert wat tegen als zijn kleren worden uitgetrokken, maar tijdens de fotoshoot gedraagt hij zich voorbeeldig.
Een trotse opa en oma kijken toe. Als de shoot klaar is, wordt Lowen gevoed door moeder Candy-Rae Fleur en is het tijd voor een goed gesprek met vader Daley. “Het was mooi om te zien wat Lowen losmaakte. De opa’s en oma’s braken toen ze hem voor het eerst zagen. Het is het eerste kleinkind in de familie. Opa en oma gaan zeker oppassen.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: