Word abonnee

Voetbal

‘Het was ook een zoektocht naar mezelf’

ANP, Privé

Voetbal

‘Het was ook een zoektocht naar mezelf’

door: Frits & Barbara Barend
3 november 2020
2 tot 7 minuten lezen

Stefan de Vrij is bij Internazionale uitgegroeid tot een grote meneer. Sterker, hij werd verkozen tot beste verdediger van de Serie A. Tijd voor een goed gesprek met de oud-Feyenoorder over Oranje, de liefde, het geloof en zijn groei als voetballer en mens.

Je zou maar worden verkozen tot beste verdediger van Italië. Het land dus waar verdedigen tot kunst is verheven. Stefan de Vrij overkwam het. Op zijn 28ste is hij de rots in de branding van Internazionale uit Milaan. Stefan zette zich in 2014 internationaal op de kaart door op het WK in Brazilië met het Oranje van Louis van Gaal derde te worden. In die zomer maakte hij de overstap van Feyenoord naar Lazio. In 2018 volgde een transfer naar de modehoofdstad van Europa. Hij werd de tiende Nederlander die in het blauw-zwart van Internazionale ging spelen. Faas Wilkes, Dennis Bergkamp, Wim Jonk, Aron Winter, Clarence Seedorf, Andy van der Meijde, Edgar Davids, Wesley Sneijder en Luc Castaignos gingen hem voor.
Ondanks alle loftuitingen was hij de afgelopen jaren, onder bondscoach Ronald Koeman, niet zeker van een basisplaats in Oranje. Waar er voorheen de nodige kritiek was op de verdediging en de kwaliteit van de spelers die de laatste linie van het Nederlands elftal bevolkten, is de concurrentie achterin nu moordend. Onder de nieuwe bondscoach Frank de Boer stond Stefan meteen in de basis. “Voor het eerst in twee jaar heb ik eindelijk weer voor het Nederlands elftal gespeeld. Ik zat er de laatste twee jaar altijd bij, maar ik heb na oktober 2018 nooit meer gespeeld. Koeman koos in eerste instantie voor Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt. Door het succes was er ook geen reden om te veranderen. Nu Matthijs geblesseerd is aan z’n schouder, krijg ik onder Frank de Boer weer een kans.”
Waren jullie teleurgesteld dat Koeman naar Barcelona ging?
“Het is jammer, maar ik begrijp zijn keuze wel. We hebben een geweldige groep en hadden een enorme klik met hem. Ook al speelde ik onder hem bijna niets, ik voelde me wel onderdeel van het team. Koeman heeft me in het begin uitgelegd waarom hij voor De Ligt koos. Natuurlijk baalde ik, ik wil spelen, maar het werkte met Virgil en Matthijs, dus ik snapte dat hij dat niet veranderde.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: