Word abonnee

Zwemmen

Hot & Steamy

Iris Planting

Zwemmen

Hot & Steamy

door: Jasper Boks & Marlies van Cleeff
27 mei 2017
16 tot 21 minuten lezen

Haar derde Spelen liepen uit op een teleurstelling, terwijl hij zijn langgekoesterde droom in Rio in vervulling zag gaan. Na de zomer betrokken zwemkoningin Ranomi Kromowidjojo (26) en kersverse olympisch kampioen openwaterzwemmen Ferry Weertman (24) hun nieuwe liefdesnestje. Wij nodigden het succesvolle zwemkoppel uit voor een hete fotoshoot.

“Het duurde nog best lang voordat de media het hadden opgepakt,” zegt Ferry Weertman over de liefde die anderhalf jaar geleden tussen hem en collega Ranomi Kromowidjojo opbloeide. “Roddelbladen waren nieuw voor me. Gelukkig wisten we toen zelf ook al dat het tussen ons serieuzer was.”
“Maar Ferry moet geen grapjes maken, niet ineens over mijn buik wrijven of zo,” vervolgt Ranomi lachend, “dan staat het meteen in de Privé.”
De openwaterzwemmer werd in 2015 ineens bekend als ‘vriend van’, nog niet vanwege zijn eigen zwemprestaties. Deze zomer kwam daar verandering in, in Rio veroverde Ferry goud op de 10 kilometer: “Sinds de Spelen word ik nu ook af en toe herkend op straat, maar ik ben nog niet zo’n BN’er als Ranomi. Na de Spelen zeiden mensen nog weleens: ‘Jammer Ranomi, dat je geen medaille hebt gewonnen.’ Ik stond ernaast en tegen mij zeiden ze niets. Nee, op zulke momenten zeg ik daar niets van, hoor.”
Van de postolympische gekte kwamen ze bij in Italië. Met nieuwe motivatie en wat extra kilo’s keerden ze na een paar weken terug. Inmiddels worden die er weer af getraind in het zwembad. Ferry voelt aan zijn buik: “Ik eet altijd al heel veel, maar normaal doe ik ook heel veel.”
Ranomi, lachend: “Zaten we in Italië in een restaurant, zag ik een stelletje naast ons een pizza delen. Dat was echt geen optie. Ha, delen is prima, maar dan wel twee pizza’s.” Terug in Eindhoven stond samenwonen op het menu. Met twee katten, vier gouden olympische medailles en één zilveren betrokken Ranomi en Ferry hun nieuwe appartement. Naast de bekendste, is de zwemkoningin nog altijd de succesvolste van het stel. Dé kans om Ferry de mond te snoeren als het nodig is?
Ferry: “Ha, nee, dat is nog niet voorgekomen.”
Ranomi, lachend: “Maar bedankt voor de tip!”

Tekst gaat verder onder de foto

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: