Word abonnee

Volleybal

Huwelijksdip

Red Bull

Volleybal

Huwelijksdip

door: Marlies van Cleeff
27 mei 2021
2 tot 7 minuten lezen

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen vormen al elf jaar een duo. Ze werden wereldkampioen in 2013 en wonnen brons op de Spelen in 2016. De laatste jaren vielen de prestaties tegen.

“Die bronzen medaille in Rio was absoluut ons hoogtepunt,” zegt Robert Meeuwsen. Alexander Brouwer knikt: “Ik kan me ook de kleine dingen nog herinneren: de fysio die daar mijn haar heeft geschoren, en dat we tijdens de warming-up in een storm terechtkwamen en alle parasols over het strand vlogen.”
Robert: “De laatste tijd gaat het minder met ons; maar juist als wij in het grootste dal zitten, komen wij supersterk terug.”
Alexander: “Deze periode past perfect in de Brouwer/Meeuwsen tijdlijn.

Handicap
Na hun wereldtitel in 2013 en olympisch brons in 2016, werd gedacht dat ze standaard voor de podiumplekken zouden strijden. Maar vanaf 2017 werden ze in World Tour-toernooien en op EK’s en WK’s geregeld vroegtijdig uitgeschakeld.
Alexander: “Na Rio namen we gas terug. Het was logisch dat we daarna geen goed jaar hadden. In 2018 herpakten we ons. We wonnen meerdere toernooien en stonden eerste op de wereldranglijst.” Robert: “In 2019 stelden we olympische deelname in Tokio zo goed als veilig door een paar goede resultaten, maar op het WK en EK bakten we er niks van.”
Ook hun jarenlange samenwerking met toenmalig bondscoach Gijs Ronnes stopte vlak voor het WK.
Robert: “Het was een gekke periode. We hadden zoveel met elkaar meegemaakt. We snapten zijn keuze en op termijn is het ook vast goed geweest voor ons, maar wij waren er niet blij mee. We hadden het totaal niet zien aankomen.”
Alexander: “Gijs gaf aan dat hij het plezier in zijn werk was verloren. Bovendien waren de resultaten zo slecht, dat hij dacht: het werkt niet meer, ik moet de knoop doorhakken. Ik hoor het hem ons nog vertellen in de coachkamer. De tranen stonden in onze ogen.”
Victor Anfiloff volgde Ronnes op.
Robert: “We sloten het jaar af met een zilveren medaille op een World Tour- toernooi in Mexico. Veel mensen zeiden dat ze nieuwe dingen zagen, dat de energie er weer bij ons vanaf spatte.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: