Word abonnee

Wielrennen

‘Iedereen is te kloppen’

Iris Planting

Wielrennen

‘Iedereen is te kloppen’

door: Marlies van Cleeff
8 augustus 2018
15 tot 20 minuten lezen

Er zit geen rem op Mathieu van der Poel (23). De alleskunner op de fiets werd dit jaar Nederlands kampioen veldrijden, mountainbiken en op de weg. Wij legden hem een lijstje namen voor. Van Peter Sagan tot opa Raymond Poulidor en van Dylan Groenewegen tot broer David.

Peter Sagan
“Peter Sagan is enorm belangrijk voor de sport. Ook buiten het wielrennen is hij heel populair. Hij was de eerste wielrenner die meer dan een miljoen volgers op Instagram had, heb ik gelezen. Ik heb nog nooit tegen hem gekoerst, maar als je kijkt naar wat hij de afgelopen jaren heeft gedaan, is dat indrukwekkend.
Er wordt weleens geroepen dat ik de nieuwe Peter Sagan zou zijn. Mooi om te horen, natuurlijk. Maar om mij nu al met Sagan te vergelijken is wat kort door de bocht. Ik hoop dat ik dat ooit kan waarmaken, dat ik in de toekomst op de weg internationaal ook zulke mooie prestaties neer weet te zetten. Hij heeft net als ik dat speelse. En hij is heel technisch, heel behendig op de ets. Dat ben ik ook wel. Hij doet vaak even een wheelie, een beetje spelen om wat lol te maken. Ik zie hem totaal niet als een showmannetje. Hij doet dat soort dingen om plezier te maken. Net als ik.
Sagan heeft vroeger ook aan veldrijden gedaan en gemountainbiket. Speciaal voor de Olympische Spelen in 2016 in Rio heeft hij zijn mountainbike weer even uit de kast gehaald. Als je na al die successen op de weg toch even de mountainbike pakt om mee te doen aan de Spelen, is dat toch veelzeggend? Sagan is echt van alle markten thuis.
Ik las dat Laurens ten Dam hem vroeg of hij Mathieu van der Poel kende. Hij reageerde in de trant van: ‘Swimming pool?’ Hij dacht dat het over een zwembad ging. Grappig. Ik heb hem nooit ontmoet, dus het kan goed dat hij niet weet wie ik ben.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: