Word abonnee

Volleybal

‘Iedereen kijkt naar ons’

Stef Nagel

Volleybal

‘Iedereen kijkt naar ons’

door: Jasper Boks & Marlies van Cleeff
12 augustus 2018
15 tot 20 minuten lezen

Anne Buijs (26) en Robin de Kruijf (27) zijn al jarenlang vaste krachten van het Nederlands volleybalteam. In aanloop naar het WK in Tokio (29 september-20 oktober) gingen we langs voor een goed gesprek over stalkers, langeafstandrelaties en naaktfoto’s in Helden.

Tekst gaat verder onder de foto

VRIENDSCHAP
Anne: “We kwamen elkaar voor het eerst tegen toen we een jaar of veertien waren, bij het nationale jeugdteam.”
Robin: “Ja, jij was de dochter van de coach! Jouw vader en moeder hadden voor het Nederlands team gespeeld, wist ik. En jij was op die leeftijd al zo goed. Iedereen had het ook over jou. Jij had echt vet veel techniek. Bij jou vergeleken was ik alleen maar heel lang.”
Anne: “We waren van dezelfde lichting, even oud. Maar we waren ook best verschillend. Ik was tenger en jij was al heel groot en sterk. Ik was best van jou onder de indruk.”
Robin: “We hadden niet veel contact. Dat werd anders toen ik ook aansloot bij het echte nationaal team. Anne zat er ook al bij en ik dacht: er is er tenminste eentje bij die ik herken.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: