Word abonnee

Hockey

‘Ik kan me bij Inges beslissing neerleggen’

Manon van der Zwaal

Hockey

‘Ik kan me bij Inges beslissing neerleggen’

door: Rob Willemse
21 januari 2019
13 tot 18 minuten lezen

De nagalm was niet minder hevig dan het directe effect. Carlien Dirkse van den Heuvel, aanvoerster van SCHC en 203-voudig international, ondervond dat na de zelfmoord van teamgenoot Inge Vermeulen.

Op 10 januari 2015, vier dagen na haar dertigste verjaardag had de geboren Braziliaanse en in Nederland geadopteerde hockeykeepster na een etentje gedaan wat ze al vaker had aangekondigd. Carlien reconstrueert. “Inge had een bijzondere stijl van keepen: actief, agressief. Ze kwam vaak en snel uit, was aanwezig en coachte fanatiek; en niet alleen: ‘Let op, línks’, maar ook: ‘Oké, lekker bezig!’ In 2007 kwam ze tegelijk met mij naar Stichtsche, dat een keepster zocht. Dave Smolenaars was als coach overgekomen van Bloemendaal en zei: ‘Ik ken een goeie keepster daar, maar dat is er wel een met een gebruiksaanwijzing.’ Nettie van Maasakker, onze teammanager en psychologe, reageerde met: ‘Dat komt wel goed, laat haar maar komen.’ Onbekend was toen nog dat Inge al eens opgenomen was.

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: