Word abonnee

Overig

‘Ik mis het rugby helemaal niet’

Marcel Krijger

Overig

‘Ik mis het rugby helemaal niet’

door: Victoria Koblenko
7 november 2019
2 tot 7 minuten lezen

Tim Visser is de beste rugbyer die Nederland ooit heeft voortgebracht. In Schotland, waarvoor hij meer dan dertig interlands speelde, luidt zijn bijnaam Flying Dutchman. Maar op zijn 32ste is hij klaar met vliegen. Victoria Koblenko ging bij hem langs.

Wat is het fijnste aan het gestopt zijn?
“Ik kan weer de trap op rennen, heb geen rugpijn meer, slaap beter. Kortom, het is top. Er is genoeg reden om vrolijk te zijn.”
Hoe is het mentaal? Gestopte topsporters vrezen vaak het zwarte gat.
“Mentaal was er wel even een gat. Ik schijn naar routine en regelmaat te hunkeren.”
Is dat een analyse van je vrouw?
“Die heb ik in het begin wel een beetje in de weg gezeten. Laura kent me sinds mijn zestiende, kent me niet zonder rugby. Dus dat was even wennen. Vroeger was ik chagrijnig als ik moe was. Nadat ik was gestopt, was ik chagrijnig omdat ik een nieuw ritme moest vinden. Ik zat met de kinderen in Nederland, terwijl Laura aan het werk was. Het is niets voor mij om twee uur lang in een speeltuin door te brengen. Nu ik vastgoed ontwikkelaar ben, kan ik mijn eigen tijd indelen. In het begin werd ik daar narrig van. Dan keek ik om me heen en zocht naar dingen om te doen in ons appartement. Kapstokken ophangen en me bemoeien met meubels die mijn vrouw had uitgezocht. Micromanagen. Nu gaat het een stuk beter. Ik ben lekker aan het werk.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: