Word abonnee

Tennis

‘Ik voelde me een buitenaards wezen’

ANP, Getty

Tennis

‘Ik voelde me een buitenaards wezen’

door: Jasper Boks
26 mei 2020
2 tot 7 minuten lezen

Weinig tennissers zo kleurrijk als Andre Agassi (50). Dertig jaar geleden stond de Vegas Kid op Roland Garros voor het eerst in een (verloren) grandslamfinale. Hij droeg in 1990 echter een geheim met zich mee de baan op, Agassi speelde met een toupet. En die viel vlak voor de finale uit elkaar.

Eindelijk gaat hij zijn eerste grandslamtitel pakken, is de verwachting. Andre Agassi is nog maar twintig, maar maakte al op zijn zestiende zijn profdebuut. Twee jaar later stond hij in de halve finale op Roland Garros en de US Open en was hij opgeklommen naar de derde plek op de wereldranglijst. En dan te bedenken dat hij de Australian Open oversloeg omdat die wel heel vroeg in het seizoen viel. Aan Wimbledon deed hij ook niet mee, omdat hij de tradities, waaronder tennissen in het wit, daar belachelijk vond.

De in Las Vegas geboren Agassi heeft de tenniswereld flink opgeschud. Met zijn blonde lange manen, haarband, stoppelbaard en fel gekleurde tenniskleding is de door tennisgoeroe Nick Bollettieri klaargestoomde tennisser een opvallende verschijning. De Vegas Kid is een rebel, gedraagt zich als een verwend kind, vloekt en scheldt wat af op en rond de baan. De jeugd en veel vrouwen lopen desondanks met hem weg.

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: