Word abonnee

Schaatsen

‘Ik wilde niemand belasten met mijn pijn’

Stef Nagel

Schaatsen

‘Ik wilde niemand belasten met mijn pijn’

door: Jasper Boks & Marlies van Cleeff
23 januari 2019
11 tot 16 minuten lezen

Ze rijdt sinds dit seizoen voor Team Jumbo-Visma, schaatst harder dan ooit tevoren en straalt weer. Het leven lacht Antoinette de Jong toe. Maar dat is ook weleens anders geweest. We spraken de Europees kampioen allround in aanloop naar de WK afstanden (7-10 februari) en de WK allround (2-3 maart). “Ik heb een schild om me heen gebouwd.”

UITERLIJK
“Ik werd vroeger enorm gepest met mijn rode haar. De ellende begon in groep vier van de basisschool, toen we net van Heerenveen naar Rottum waren verhuisd en ik naar een nieuwe school moest. Na schooltijd werd ik opgewacht en uitgescholden of ze rukten me van mijn fiets af. Ik kon op twee manieren naar huis, op goed geluk koos ik een route in de hoop dat ze daar niet stonden. Ik kwam geregeld thuis met blauwe plekken, als ik was geslagen of als ik eerder die dag in de klas tegen een hete kachel was gedrukt. Daar deed ik gauw een shirt overheen, zodat niemand erachter kwam. Mijn ouders wisten van niks.

Tekst gaat verder onder de foto

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: