Word abonnee

Tennis

‘Met mij weet je het nooit, hè’

Getty Images, ANP

Tennis

‘Met mij weet je het nooit, hè’

door: Jasper Boks
6 november 2018
18 tot 23 minuten lezen

Kiki Bertens begon het jaar als nummer 31 van de wereld en vond zichzelf eind 2018 na drie toernooioverwinningen en een kwartfinaleplaats op Wimbledon terug op plek 9. Ze is pas de vierde Nederlandse tennisster die de top tien bereikte. Als toetje mocht ze meedoen aan de WTA Finals. En dan te bedenken dat ze een jaar terug nog dacht aan stoppen.

Heb je een cadeautje voor jezelf gekocht na dit topjaar?
“Ik heb een mooi horloge besteld en tijdens m’n vakantie ga ik even lekker uitpakken. Verder hoef ik niets te hebben, hoor. Ik ben happy, voel me goed, wat wil ik nog meer?”

Kun je al een beetje bevatten wat er allemaal is gebeurd?
“Tijd om ergens bij stil te staan is er bijna niet. Ik was begin oktober heel even in Nederland toen mijn vader me vertelde dat het zeker was dat ik in de top tien zou komen. Echt een mijlpaal. Maar op dat moment had ik net voor het eerst mijn neefje Siem, het zoontje van m’n zus Joyce, in m’n armen. Siem werd geboren in september, toen ik in Seoul was en daar het toernooi won. De bedoeling was dat de bevalling een week eerder zou zijn, in de week dat ik ook in Nederland was. Daar dacht Siem anders over. Toen ik hem vast had, dacht ik even aan helemaal niets anders dan dat lieve mannetje. Daarna was het: spullen pakken in de wetenschap dat ik tot eind november weer weg zou zijn. Ik krijg niet de tijd om te verwerken wat er allemaal in m’n leven gebeurt. Het is als een trein die maar voort blijft razen.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: