Word abonnee

Voetbal

‘Natuurlijk ben ik boos’

ANP

Voetbal

‘Natuurlijk ben ik boos’

door: Frits Barend
12 augustus 2018
17 tot 22 minuten lezen

Sepp Blatter was sinds 1998 de grote baas van de FIFA. in 2015 werd hij afgezet door de mondiale voetbalbond en voor zes jaar geschorst. Blatter is veroordeeld voor onbehoorlijk bestuur, maar wordt vooral geassocieerd met één woord: corruptie. Frits Barend vond het tijd voor een goed gesprek. “Ik heb niets te verbergen.”

Sepp Blatter is 82, één keer weduwnaar, twee keer gescheiden, maar niet alleen. Trots toont hij de foto van zijn aanmerkelijk jongere vriendin in zijn flat in Zürich. Het gesprek komt al snel op Dilma Rousse , voormalig president van Brazilië – in 2016 afgezet wegens vermeende corruptie – en de vrouw die bij de opening van het FIFA-congres in 2015 stelde: ‘Ik haat Blatter en zijn parasieten.’
Blatter knikt: “Weet u dat ze zeer aantrekkelijk is? We waren heel goed met elkaar tijdens het WK van 2014, de Braziliaanse president was gek op mij en ik op haar, maar bij de opening van het FIFA-congres een half jaar later in Brazilië zei ze ineens heel nare dingen over me en wilde ze me niet meer kennen. Er waren problemen ontstaan in Brazilië over de bouw van stadions
die de FIFA zou hebben veroorzaakt. Volgens haar had ik geprobeerd openbaarheid daarover tegen te houden. Haar beschuldiging was totale onzin, want ik had helemaal geen bemoeienis met de bouwprojecten. Tijdens het WK in 2014 in haar land had ze me alleen maar complimenten gemaakt, was ze mijn liefje, gingen we met elkaar om alsof we bij wijze van spreken verliefd waren en een half jaar later deugde er niets meer van me. Het is blijkbaar mijn lot.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: