Word abonnee

Wielrennen

Niki Terpstra, anders dan de rest

Marcel Krijger

Wielrennen

Niki Terpstra, anders dan de rest

door: Victoria Koblenko
20 juni 2017
10 tot 15 minuten lezen

Niki Terpstra is geen doorsnee wielrenner. De renner van Quick-Step Floors vaart op zijn eigen kompas. Hij is uitgesproken en grappig, maar kan bovenal heel hard fietsen. Victoria Koblenko zocht hem op voor een gesprek over snelle auto’s en verlovingsringen.

Niki Terpstra wil nog weleens een songtekst in zijn antwoorden verstoppen. Als je wint heb je vrienden van Henny Vrienten en Herman Brood liet hij al eens passeren. Zelfs een hit van 2 Unlimited gebruikte hij.
Niki is dan ook een tikkeltje anders dan veel van zijn collega’s. Uitgesproken, een tikje brutaal of streetwise en grappig. Maar hij is bovenal ook een geweldige wielrenner. In 2014 won hij Parijs- Roubaix, dit jaar werd hij derde in de Ronde van Vlaanderen. Nieuw succes in de Hel van het Noorden werd hem niet gegund. Na een harde val moest hij afstappen. En het interview verzetten, dat oorspronkelijk een dag na Parijs-Roubaix ingepland stond.
Twee weken later, als hij verlost is van de mitella, meldt Niki zich.

Tekst gaat verder onder de foto

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: