Word abonnee

Showcase

NOC*NSF – olympische activatie

Showcase

NOC*NSF – olympische activatie

13 juli 2017
3 tot 8 minuten lezen

In Rio bleek het al een goede combinatie te zijn, maar ook in PyeongChang was de combinatie TeamNL en Helden Media een goeie.

Live Q&A-sessies
Gedurende de Olympische Spelen kwamen er (oud) sporters, trainers en andere TeamNL-leden langs. Tijdens Facebook Live-sessies spraken zij niet alleen met het TeamNL-contenteam maar kon heel Nederland vragen stellen. Kwam er een atleet langs, dan maakten we meteen gebruik van de gelegenheid om mooie give-aways te laten signeren die via prijsvragen werden weggegeven.

Fietspraatjes
Tussen al het sportgeweld door moet er ook ontspannen worden. TeamNL deed dit vaak op de fiets. En wij fietsten af en toe mee.

Tekst gaat verder onder de foto

Interviews en reportages
Veel aandacht ging er naar de sportieve prestaties van TeamNL, en naar de atleten zelf. Maar ook trainers, staff, supporters, familie en gezin dragen bij aan het succes van een sporter. Ook zij kwamen in beeld en speelden een rol in de TeamNL-content. De video die we maakten over het gezin van Sjinkie Knegt was niet alleen te zien op de TeamNL-kanalen maar dook ook op in andere media.

MedalAlert – PyeongChang
Veel mensen keken live naar de prestaties van TeamNL. Voor hen die de live-beelden moesten missen, was er het MedalAlert. Meteen op de hoogte van weer een nieuwe medaille. Via alle TeamNL-kanalen, een pushbericht via de app, de kanalen van Nederlandse Loterij én via outdoor in Nederland kreeg iedereen de laatste aanwinst van de medailleoogst op het netvlies.

Social media campagne TeamNL – Rio
In aanloop naar de Olympische Spelen nam elke dag een andere sporter van TeamNL of Paralymisch TeamNL de social accounts van TeamNL over. Zo kreeg Nederland een exclusief kijkje in de keuken bij het team dat Nederland tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro vertegenwoordigde. De campagne werd bedacht en uitgevoerd door Helden Media.

Ook verzorgde Helden Media tijdens de Olympische Spelen van 2016 de verslaggeving op de social accounts van TeamNL.

TeamNL met Tan – Rio
Als onderdeel van de social media campagne trok Humberto Tan langs verschillende TeamNL-sporters om met ze te vloggen. Hij vroeg ze over hun voorbereiding op de Olympische Spelen en sportte met ze mee, om zelf te ervaren hoe hard de atleten moeten werken om mee te draaien in de wereldtop. De vlogs werden op de social media van TeamNL gedeeld.

Studio TeamNL – Rio
Een dagelijkse onlinetalkshow vanuit Rio de Janeiro, waarin Humberto Tan alles rond de Olympische Spelen in Rio de Janeiro besprak met sportmarketeer Bob van Oosterhout, socialwatcher Anne-Greet Haars en diverse gasten uit de sportwereld. De productie lag in handen van Helden Media en de uitzendingen verschenen op het YouTube-account van TeamNL.

De Medailletaxi – Rio
Niet zomaar een taxi, maar een taxi voor de Olympische medaillewinnaars tijdens de Spelen van Rio de Janeiro. Viggo Waas en (soms) Peter Heerschop ontvingen de medaillewinnaars van TeamNL om ze na hun glorieuze sportmoment aan de tand te voelen.

Delen: