Word abonnee

Voetbal

Partners in crime

Jasper Faber

Voetbal

Partners in crime

door: Jasper Boks & Marlies van Cleeff
30 juli 2019
2 tot 7 minuten lezen

Het leven van Frenkie de Jong (22) en zijn vriendin Mikky Kiemeney (21) veranderde dit jaar voorgoed. Bij Ajax groeide de middenvelder uit tot een van de meest begeerde voetballers van Europa, met een transfer naar FC Barcelona tot gevolg. Mikky begon haar eigen kledinglijn Mikky Ki. Tussen de presentatie in Camp Nou en hun verhuizing in bespraken we met het stel tien momenten van dit jaar.

20 mei 2019. MIKKY PLAATST EEN FOTO OP INSTAGRAM MET UITZICHT OVER BARCELONA: ‘OUR NEW CHAPTER’
Mikky: “Dat was het eerste moment dat we met z’n tweeën in Barcelona waren sinds het tekenen van Frenkies contract. We hadden voor het eerst dat besefmoment van: het gaat gebeuren, we gaan dit écht doen.”
Frenkie: “We hadden net een huis gevonden en zeiden tegen elkaar: ‘We gaan hier gewoon wonen…’” Dat hadden jullie vierenhalf jaar geleden op de middelbare school toch niet gedacht…
Mikky, lachend: “Het begon allemaal toen je een awkwardberichtje naar me stuurde.”
Frenkie: “We zagen elkaar weer op de eerste schooldag na de vakantie. Ik had nog nooit een vriendinnetje gehad, stuurde ook nooit berichtjes naar meisjes. Ik dacht nog: moet ik dat nou wel doen, ik durfde eigenlijk niet. Mijn vrienden zaten me een beetje te pushen. Via Facebook vroeg ik om haar nummer.”
Mikky: “Ik had een training met hockey, had een paar uur niet op mijn telefoon gekeken.”
Frenkie, lachend: “En ik maar wachten…”
Mikky: “Onze eerste afspraak was bij je thuis. Je had een kussen van Barcelona in je slaapkamer liggen. Als ik toen tegen je had gezegd dat je bij Barcelona zou gaan spelen, had je gedacht dat ik een psycho was.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: