Word abonnee

Wielrennen

Prima Primoz

Stephan Tellier

Wielrennen

Prima Primoz

door: Frits Barend
29 oktober 2019
1 tot 6 minuten lezen

Primoz Roglic was op zijn 23ste nog skispringer. Maar in de Sloveen schuilde ook een talentvol wielrenner. Team Jumbo-Visma nam hem bij de hand waarna hij stap voor stap vooruitging, om in 2019 de top te bereiken. We gingen langs bij de man die dit jaar derde werd in de Giro en de Vuelta won. “Ondanks de komst van Tom Dumoulin is de Tour van volgend jaar mijn hoofddoel.”

“Voor hetzelfde geld had ik hier nu niet als winnaar van de Vuelta gezeten,” begint Primoz Roglic het gesprek. Hij  kijkt naar het rode tricot, het tastbare bewijs dat hij voor Team Jumbo-Visma de eerste eindzege in een grote ronde heeft gepakt. “De Giro d’Italia was eigenlijk het hoofddoel dit jaar, door een sterk voor-seizoen begon ik aan de ronde als de te kloppen man. Ik viel al in de eerste week, het herstel vrat energie. Tot overmaat van ramp werd ik ziek in de laatste week.

Het volledige verhaal lezen? Deze speciale editie van Helden is alleen te verkrijgen bij Jumbo. Bij aankoop van actieproducten krijg je het magazine gratis. Op = op!

www.jumbo.com/helden

Delen: