Word abonnee

Wielrennen

‘Tom kan echt gaan domineren’

ANP

Wielrennen

‘Tom kan echt gaan domineren’

door: Jaap Stalenburg
6 november 2018
15 tot 20 minuten lezen

Tweede in de Giro, tweede in de Tour en zilver bij het WK tijdrijden. Tom Dumoulin stond ook in 2018 volop in de schijnwerpers. De kopman van Team Sunweb kijkt alweer vooruit. Geschiedenis schrijven is het doel. Met vrienden, collega’s en wielericonen ging Helden op zoek naar het geheim van Tom Dumoulin. “Hij kan in 2019 de Tour winnen.”

Tom Dumoulin zit op een mooie dinsdagmiddag in de skylounge van een hip studentenhotel aan de oevers van de Maas in zijn geboorteplaats Maastricht. In een presentatie recht-uit-het-hart kondigt hij de Tour de Dumoulin aan, een dag wielersport voor jongeren rond Maastricht in de week na het WK van 2019. “Het frustreert me dat alle successen die we de afgelopen jaren in Nederland met deze geweldige generatie hebben geboekt, niet heeft geresulteerd in meer mensen die de sport beoefenen. We kunnen dat blijkbaar onvoldoende overbrengen. Ik zie tijdens mijn trainingsrondjes niet dat er meer kinderen op een racefiets zitten. Waarom ik dit nog meer doe?

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: