Word abonnee

Voetbal

Vallende ster

ANP

Voetbal

Vallende ster

door: Vincent de Vries
8 augustus 2018
15 tot 20 minuten lezen

Neymar, de Braziliaanse vedette van Paris Saint-Germain, zou tijdens het WK in Rusland iedereen versteld doen staan, zo was de verwachting. Dat gebeurde inderdaad. Alleen deed hij dat niet op een manier waarop de steraanvaller had gehoopt.

Het was één van de momenten die tijdens het WK in Rusland viral ging. Het moment dat scheidsrechter Björn Kuipers uit Oldenzaal in de wedstrijd van Brazilië tegen Costa Rica (2-0) de absolute vedette uit Mogi das Cruzes met een happend handgebaar op zijn plaats zette. “Dat was natuurlijk een grandioze actie van Björn,” zegt collega-scheidsrechter Bas Nijhuis. “Zo’n vermaning is de ultieme manier om Neymar te vertellen dat hij niet zo moet zeuren. Veel beter dan een gele kaart. Want geef je die, dan ben je natuurlijk direct door je munitie heen.”
Dat de beelden als een dolle over het internet knalden, begreep Nijhuis heel goed. “Dit was misschien wel de eerste keer dat een speler van zo’n niveau voor het oog van de hele wereld zo op zijn nummer werd gezet door een scheidsrechter. Ik zag aan alles dat Björn supergeïrriteerd was. Ik zei nog: let op, dat gaat straks vuurwerk opleveren. Want als Björn kwaad is, heb je een slechte aan hem. En ja, hoor. Niet veel later gaf Björn hem dat standje. Geweldig!”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: