Word abonnee

Hockey

Van broccoli boy tot papa

Iris Planting

Hockey

Van broccoli boy tot papa

door: Thomas Olsthorn
5 november 2018
11 tot 16 minuten lezen

Billy Bakker (29) keert acht jaar na zijn eerste grote eindtoernooi terug naar India voor het WK hockey (28 november-16 december). Destijds was hij een veelbelovend talent, nu is hij een van de aanvoerders van het Nederlands team. En vader. “Dit zijn de laatste grote stunten die we met deze groep kunnen uithalen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Met de kleine James ontspannen rustend op zijn schouder loopt Billy Bakker over de boerderij. Soms stopt hij even bij een hek of loopt hij een stal in om zijn vier maanden oude zoontje de geiten te laten zien. Het is een prachtige herfstdag in het Amsterdamse Bos en voor de hockeyinternational een mooi moment voor wat doordeweekse quality time met zijn gezin. Het zijn drukke tijden voor Billy met het wereldkampioenschap in India in aantocht. Het wordt alweer zijn derde WK. Zijn eerste in 2010 op 21-jarige leeftijd, ook in India, kan hij zich nog goed voor de geest halen. “Een jaar eerder hadden we met Jong Oranje WK-zilver veroverd. Aangezien er bij het grote Oranje enkele spelers binnen korte tijd gingen stoppen, was het logisch dat een aantal van ons de stap mochten maken. Ik ging mee als rechtsachter. Een positie waar ik voorheen nooit had gespeeld, maar die ik met mijn aanvallende impulsen wel kon invullen. In dat team zaten jongens al Taeke Taekema, Teun de Nooijer en Guus Vogels. Het was bij iedereen voelbaar dat het WK belangrijk was om te zien waar we stonden op internationaal niveau. “Al moet ik zeggen dat ik vooral met mezelf bezig was. Ik wilde mezelf bewijzen en was heel gretig en ambitieus om de top te halen. Dat was wel typerend voor die fase van mijn loopbaan.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: