Word abonnee

Hockey

Van oppas tot teamgenoot

Stef Nagel

Hockey

Van oppas tot teamgenoot

door: Marlies van Cleeff
5 juni 2018
14 tot 19 minuten lezen

Lidewij Welten (27) is al jaren een van de uitblinkers van de Nederlandse hockeyvrouwen, Frédérique Matla (21) is op weg dat te worden. Op het WK in Londen (21 juli-5 augustus) gaan ze samen voor goud. Maar hun band reikt verder dan het hockeyveld.

Tekst gaat verder onder de foto

Mat was een rustig meisje vroeger, ze ging altijd lief naar bed,” zegt Lidewij Welten.
Frédérique, lachend: “Ja, was ik lief?”
Lidewij: “Je luisterde supergoed. Beter dan je broers!”
Frédérique: “Lied was ook echt een leuke oppas. Ik weet nog dat we eens een band hebben nagedaan in de woonkamer. Met nepgitaren en een drumstel.”
Lidewij: “Ik was geen oppas die verhaaltjes voorlas en we zaten ook nooit op de bank een film te kijken. Ik was van de actieve spelletjes. Hockeyen in de tuin en dus bands oprichten. En koken. Weet je nog dat we pap maakten voor je vader?”
Frédérique schiet in de lach: “Inderdaad. Hij was door zijn rug gegaan en lag op bed. Wij dachten: we gaan hem verwennen met een bordje griesmeelpap. Wij een receptje erbij gehaald. Zoveel gram pap, zoveel gram suiker… Maar Lidewij had in plaats van suiker, zout toegevoegd.”
Lidewij: “Je vader spuugde het uit.”
Frédérique: “Ook de twee pogingen daarna mislukten. ‘Laat maar,’ zei hij toen.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: