Word abonnee

Voetbal

Voetbalvaders

No Candy

Voetbal

Voetbalvaders

door: Arnout Verzijl
5 juni 2018
14 tot 19 minuten lezen

Iedere zaterdagochtend trekken honderdduizenden voetbalvaders naar de club om langs de lijn hun zoon aan te moedigen. De ultieme wens van velen: een profcarrière voor hun zoon. Voor Victor van Bronckhorst (58), John van Bommel (72) en Ramon van der Vaart (57) kwam die droom uit. In aanloop naar Vaderdag vertellen ze erover.

Tekst gaat verder onder de foto

Iedere ochtend stapt Victor van Bronckhorst in de streek-bus. Om naar zijn werk te gaan. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. De vader van 106-voudig international Giovanni geniet van zijn werk als docent/trainer bij de gemeente Rotterdam. Dit jaar viert hij zijn veertigjarig jubileum. Van Bronckhorst is een verbinder, motivator zo u wil. Door mensen te laten communiceren met elkaar werkt hij aan het bewustwordingsproces. Hij wijst op de mooie kanten van het werk. Wat heet, van het leven. Victor: “Geniet van wat je doet en van de mensen om je heen. Mijn vrouw is 61 en werkt ook nog steeds, drie dagen. Omdat ze het leuk vindt. We staan vol in het leven en dit is zoals we het willen.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: