Word abonnee

Overig

Voorwoord Barbara: ‘Nieuw jasje’

Overig

Voorwoord Barbara: ‘Nieuw jasje’

door: Barbara Barend
12 april 2018
4 tot 9 minuten lezen

Het voorjaar is nog maar net begonnen en nieuwe helden zijn alweer geboren. Niki Terpstra won, net als Anna van der Breggen, de Ronde van Vlaanderen, bij de Winter­spelen in Zuid­-Korea werden tal van sporters in één klap BN’ers en onder leiding van de nieuwe bondscoach Ronald Koeman versloeg Nederland met Virgil van Dijk als nieuwe aanvoerder Europees kampioen Portugal.

Voor jullie ligt weer een bomvolle Helden en weer eentje waar we trots op zijn. Helden is inmiddels bijna een tiener. We bestaan nu negen jaar, dus volgend jaar rond deze tijd gaan we een feestje vieren. Deze Helden is ook in een nieuw jasje gestoken. Hoofdredacteur Jasper Boks, Frits en ik vonden dat het tijd werd voor een nieuwe fase van Helden.

2017 was voor ons een gek jaar. Voor het eerst in onze geschiedenis kampten we een paar nummers met mindere verkoopcijfers. En dat is misschien wel het beste wat ons is overkomen. We organiseerden een crisisoverleg, pasten wat dingen aan en sloten het jaar af met prachtige resultaten. Het zomernummer deed het goed en het nummer met Tom Dumoulin had recordcijfers in de losse verkoop. En daarom kunnen we gelukkig zeggen dat we met ons negen jaar springlevend zijn. Tijd voor een nieuwe look & feel en tijd voor meer mooie zaken. Nog dit jaar hopen we met Helden meer nieuws te gaan doen. We zijn al begonnen met de tweewekelijkse nieuwsbrief waar Helden jouw gids door Nederland/sportland is. Ben je nog niet geabonneerd, doe dat dan snel via helden.media/nieuwsbrief. Hou sowieso onze nieuwsbrief in de gaten, daar kondigen we nieuwe dingen als eerste aan.

‘Ik hoop op succes voor onze Marokkaanse Nederlanders’

Dan dit nummer. We zijn trots op Wesley Sneijder die op de cover staat. Diana Kuip ging voor ons naar Wesley in de woestijn van Qatar. We waren welkom bij de recordinternati­onal in de week dat hij hoorde dat hij zijn laatste interland in Oranje gespeeld heeft. Maar van Wesley zijn we nog lang niet af, verzekerde hij ons gelukkig. Dat bewijst ook Phillip Cocu sinds hij afzwaaide als speler. Als trainer van PSV rijgt hij nu de successen aaneen. Met Phillip blikken we terug op een indrukwekkende carrière. Wat Wesley en Phillip deden bij de mannen, flikt Jackie Groenen op het middenveld bij de Oranje Leeuwinnen. Ze laat in deze Helden zien dat ze meer is dan een voetbalster, toont zich een waar fotomodel. Indringend, verdrietig, maar tegelijkertijd mooi is het eerbetoon van Manon Flier en Debby Stam aan hun vermoorde ploeggenote, recordvolleybalinternational en vriendin Ingrid Visser, bijna vijf jaar geleden. “Zoiets zie of lees je normaal alleen in thrillers. Maar dan is het fictie! Maar dít,” aldus Manon.

Verder besteden we aandacht aan de Giro d’Italia, waar we natuurlijk weer veel verwachten van onze Held van 2017 Tom Dumoulin. We spraken zijn trouwe adjudant Laurens ten Dam uitgebreid. Frits (71) verkende samen met Johan van der Velde (61) de start van de Giro in Israël. Daarnaast gaat het in deze Helden ook over een Nederland­loos WK, maar voor ons bekende gezichten doen wel mee onder de vlag van Marokko, België en Dene­ marken. We hebben een portret van Kevin De Bruyne en de Deense Ajacied Lasse Schöne vertelt hoe hij van breedtekoopje uitgroeide tot sterkhouder van Ajax en het Deense elftal. Zelf sprak ik met Khalid Boulahrouz over zijn populariteit in Nederland, over Auschwitz, vriendschap en uitkomen voor Marokko of Nederland, Abdelhak Nouri en Hakim Ziyech. Natuurlijk ga ik het WK in Rusland volgen en ik hoop op succes voor onze Marokkaanse Nederlanders, die het ook allemaal een beetje voor Abdelhak Nouri doen.

Delen: