Word abonnee

Wielrennen

‘Wat een krankzinnige wereld’

Patricia Börger

Wielrennen

‘Wat een krankzinnige wereld’

door: Jaap Stalenburg
8 augustus 2018
17 tot 22 minuten lezen

Van de fiets naar het theater. De liefde voert oud- profwielrenner en Eurosport-commentator Karsten Kroon naar de bühne. Samen met zijn vriendin Alice Rientjes werkt hij aan een voorstelling over zijn leven als wielrenner. Op basis van popsongs. Een gesprek over zowel zijn spirituele toekomst als over zijn dopingverleden.

Een mooie zomeravond in het Vondelpark. Oud-wielrenner Karsten Kroon en zijn vriendin schuiven aan op een overvol terras. Karsten oogt relaxed. De storm in zijn hoofd is gaan liggen en hij vindt zijn weg in de spirituele wereld. Geen ADHD-gedrag meer, maar een focus op liefde en muziek. Een nieuwe toekomst zonder de beruchte rennersstress. Bij Karsten ging de knop om toen hij de Amsterdamse zangeres Alice Rientjes leerde kennen. Twee jaar geleden alweer, na de finish van zijn wielercarrière en zijn echtscheiding. Alice leerde hem de weg naar spiritualiteit en innerlijke rust vinden en samen gaan ze dit najaar op tournee langs kleine theaters met de favoriete muziek van Karsten en eigen songs van Alice over het leven van de oud-wielrenner.

Tekst gaat verder onder de foto

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: