Word abonnee

Voetbal

‘Wij proberen die oester te openen’

Marcel Krijger

Voetbal

‘Wij proberen die oester te openen’

door: Jasper Boks
20 mei 2019
2 tot 7 minuten lezen

Al tien jaar portretteren Victoria Koblenko en haar vaste fotograaf Marcel Krijger namens Helden mannen uit de sportwereld. Nu gingen we langs bij hen voor een collectie van de mooiste beelden.

Hockeyer Floris Evers was in 2009 de eerste en er zouden er nog velen volgen. Victoria Koblenko interviewde de afgelopen tien jaar bijna vijftig sporters, ex-sporters en trainers voor Helden. En Marcel Krijger verzorgde de fotografie. Victoria: “Sporters die openlijk praten over momenten waarop ze hebben gefaald, zijn voor mij helden. Vaak worden topsporters aanbeden, hoeven ze alleen te praten over de momenten dat het goed ging. Op je cv staan nooit de tegenslagen waar je mee te maken hebt gehad, alleen die medailles. Ik probeer ze als gewone mensen met hun kwetsbaarheden te interviewen.”

JORDI CRUIJFF
Victoria: “Wat deze rubriek zo spannend maakt, is dat je op zoek gaat naar zaken die niet altijd belicht worden in de gebruikelijke sportrubrieken en interviews. In het geval van Jordi ben ik op zoek gegaan naar het gewicht van zijn achternaam. Hij heet Cruijff, is de zoon van Johan, daar kan hij niet aan ontsnappen. Jordi werkte op Cyprus toen wij hem daar begin 2011 opzochten voor een interview in een speciale Helden die geheel in het teken stond van… zijn vader. Ik merkte dat hij destijds een beetje in mineur was, dat zie je ook aan de foto’s. Tegelijkertijd naderde zijn einde op Cyprus en wist hij niet goed wat de volgende stap in zijn leven zou zijn. Ik leefde echt met hem mee, kon begrijpen dat het voor hem in die tijd niet altijd makkelijk was om Cruijff te heten.”
Marcel: “Wat ik mooi vond aan Jordi was dat hij meteen goed reageerde op de camera, dat is lang niet altijd het geval bij sporters.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

 

Delen: