Word abonnee

Zeilen

‘Wij zijn net een getrouwd stel’

Ingrid van Heteren

Zeilen

‘Wij zijn net een getrouwd stel’

door: Marlies van Cleeff
5 juni 2018
10 tot 15 minuten lezen

Ze willen alle zes naar Tokio, slechts twee van hen mogen meedoen aan de Olympische Spelen in de 49er-klasse namens Nederland. TeamKPN Sportfonds helpt hen bij het laten uitkomen van hun droom. Wij legden de zeilers een aantal stellingen voor in aanloop naar het WK zeilen in Aarhus (30 juli – 12 augustus).

Tekst gaat verder onder de foto

De een zijn dood is de ander zijn brood
Bemanningslid Thijs Visser (28):
“Uiteindelijk gaan er maar twee van ons naar de Spelen, als we al geluk hebben. Er mag maar één boot per klasse deelnemen. Maar tot die tijd hebben we elkaar heel hard nodig. Nu is de een zijn dood ook nog de ander zijn dood.”
Stuurman Bart Lambriex (19): “We moeten eerst dat brood maar eens zien te verdienen, daarna zien we wel wie er doodgaat.”
Bemanningslid Daniël Bramervaer (22): “In februari 2017 begonnen we als team aan dit project. Er heeft nog nooit een Nederlandse boot meegedaan aan de Spelen in de 49er-klasse, dat is het eerste doel. Hopelijk kunnen we dan vier jaar later, op de Spelen in 2024, meezeilen om de medailles.”
Bemanningslid Pim van Vugt (23): “De 49er is de Formule 1 van het zeilen. Eind 2016 had de nieuwe hoofdcoach Jaap Zielhuis tegen een van onze coaches Rick Peacock gezegd: ‘Ik daag je uit om een mannenboot op de Spelen te krijgen.’ Hij wilde dat ook de high performance-klasse, de nieuwere, snelle boten, aansluiting vinden bij de wereldtop.”
Stuurman Lars van Stekelenborg (22): “We varen niet in vaste teams. Met zijn zessen wisselen we door op drie boten om elkaar naar een hoger niveau te tillen.”
Stuurman Scipio Houtman (20): “Als we elkaar nu niet zouden helpen, hebben we ook geen trainingspartners en zouden we iedere dag alleen moeten trainen. Nu kunnen we helaas tijdelijk maar met twee boten trainen. Lars is geblesseerd.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: