Word abonnee

Judo

I’M BACK!

Iris Planting

Judo

I’M BACK!

door: Jasper Boks
29 juli 2019
2 tot 7 minuten lezen

Kim Polling (28) heeft een roerige tijd achter de rug. Voor de liefde verhuisde ze naar Italië. Daarnaast moest ze vorig jaar een herniaoperatie ondergaan. Geef dat maar eens een plekje als je adhd hebt. In aanloop naar de WK judo (25 augustus-1 september) gingen we de judoka in de klasse tot 70 kilogram langs.

Kim de Italiaan
“Ik kwam Andrea Regis voor het eerst tegen bij de EK junioren in 2010. Ik was negentien, we waren allebei Europees kampioen geworden. Hij zat in de bar, had geld gekregen van de Italiaanse judobond om een feestje te vieren. Nou, wij mochten van de Nederlandse judobond hooguit een flesje water declareren. Ik dacht: ik moet bij hem in de buurt blijven.
Ik ben jarenlang onder behandeling van een psychiater geweest voor mijn adhd. In 2014 ben ik een dik halfjaar bij een psychiater geweest omdat ik bij het WK ineens amper nog de mat nog op durfde. Daarna heb ik geen begeleiding meer gehad. Doordat ik nu samenwoon, we trainen op Papendal en ik een hernia heb gehad, loop ik tegen dingen aan die anders zijn dan vroeger. Ik ben de laatste tijd weer in gesprek gegaan met een psychotherapeut die gespecialiseerd is in adhd. Zij helpt me die dingen een plek te geven

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: