Word abonnee

BMX

Zussenstrijd

Marcel Krijger

BMX

Zussenstrijd

door: Marlies van Cleeff
12 april 2018
13 tot 18 minuten lezen

De ene durfal heeft al een olympische medaille op zak, de andere is hard op weg een plek in de top te veroveren. BMX’sters Laura (24) en Merel Smulders (20) willen maar één ding: samen op het podium belanden.

“Ik help je, Merel, spring maar op mijn stuur,” roept Laura Smulders. Samen rijden ze een paar rondjes door de sporthal in Wijchen, waar ze met z’n tweeën een huis delen. Als tijdens de fotoshoot blijkt dat Merel de moeilijke trucs op haar BMX liever achterwege laat, bekommert Laura zich over haar als een verantwoordelijke oudere zus. Merel op haar beurt lacht naar de camera en moedigt Laura aan dat ook te doen.
Merel: “Ik vind fotoshoots, kleding en sieraden geweldig, ben het meisje meisje van ons twee.”
Laura lachend: “Je hebt me wel een beetje aangestoken, maar over het algemeen ben ik met mijn sport bezig en niet met m’n uiterlijk.”
Merel: “Laura is natuurlijk mijn grote zus, maar daarnaast lijken we ook wel beste vriendinnen. En soms is ze een beetje mijn tweede moeder. Dan roept ze dat ik mijn kleren moet opruimen of de vaatwasser uit moet ruimen.”
Laura: “Ik vertel je af en toe gewoon wat je moet doen. We kunnen het heel goed met elkaar vinden, maar ook ruzie maken. Dan schreeuwen we even tegen elkaar, maar vijf minuten later is het weer over.”
Merel: “Onze teamgenoten vinden ons net een getrouwd stel.”
Laura knikt: “We trainen samen, wonen samen en reizen samen naar wedstrijden en trainingen. Het is soms best lastig om altijd op elkaars lip te zitten, maar het is ook heel fijn dat we dit samen kunnen doen. Ik zou ook niet in m’n eentje willen wonen, veel te saai.” Lachend: “En als ik Merel zat ben, zeg ik: ga maar even naar je kamer.”
Merel hoofdschuddend: “Ik krijg vaker te horen: ‘Ga je nu alwéér weg?’ Ik ben heel actief, ga vaak naar vriendinnen toe en ik werk er ook nog naast bij een sportschool en bij een van onze sponsors. O, en ik volg een minor strafrecht in Utrecht. Later wil ik bij de politie.”
Laura beaamt: “Merel heeft een drukkere agenda dan ik. Ik ben liever met één ding bezig: met BMX’en.”

Tekst gaat verder onder de foto

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: