Word abonnee

Blog

Zo verbindt Helden sport, merken en media

Blog

Zo verbindt Helden sport, merken en media

10 maart 2020
3 tot 8 minuten lezen

Onlangs zijn twee nieuwe collega’s bij Helden gestart: Steven Berkhout (strateeg) en Tom Taminiau (Client Service Director). We stelden hen vragen over hun functie bij Helden en over hun toekomstvisie.

Jullie werken sinds kort bij ons. Wat doen jullie eigenlijk bij Helden?

Steven: “Ik help onze klanten om hun merk- of communicatiedoelstellingen te behalen. Dat doen we op de unieke Helden-manier: door sport, merk en media te verbinden. Helden vertaalt merkdoelstellingen naar de wereld van sport en sporters. We maken activatiestrategieën en concepten. Vervolgens maken we geweldige merkcontent, -campagnes en -activaties. Ik vind het waanzinnig om dit te doen, zeker in een ultiem sportjaar als 2020.”

Tom: “Ik ben client service director bij Helden. Ik richt me op de klanten en dan specifiek van onze agency tak. Naast dat we een blad uitbrengen, werken we voor een mooi portfolio van merken en sportorganisaties, zoals onder andere ONVZ, KPMG en Aegon. In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor het accountteam, onderhoud ik klantrelaties en richt ik me op new business.”

Waar gaan jullie je op focussen bij Helden?

Steven: “Veel mensen kennen Helden vooral van ons Helden Magazine, en beseffen niet dat wij vooral werk doen voor merken en klanten. Daarom is de grootste uitdaging om de wereld te laten weten wat wij allemaal doen: het integreren van sport in merk- en communicatiestrategie. Dit doen wij door het vertellen van merkverhalen door sport en sporters, maar ook door het maken van documentaires (zoals Godendochters voor ABN AMRO), online video series (zoals Onvoorspelbaar met Rafael van der Vaart en Jan Joost van Gangelen voor TOTO en KNVB), social media activatie (zoals de olympische campagne voor NOC*NSF) en nog veel meer.”

Tom: “2020 is een druk sportjaar. Ik ga er allereerst voor zorgen dat we doen wat we beloofd hebben, dat ons werk naar tevredenheid van de klant is. Verder is Helden een bedrijf in ontwikkeling. Samen met de andere Helden gaan we zorgen voor meer strategische groei. Om deze groei waar te maken is er behoefte aan een duidelijk strategisch plan, een stappenplan en een financieringstactiek.”

Waarom moeten klanten samenwerken met Helden?

Steven: “Het is voor merken steeds moeilijker om campagnes en activaties te maken die consumenten écht raken. Sport trekt automatisch de aandacht van mensen, omdat er zoveel mooie verhalen zitten in de wereld van sport en sporters. Maak daar gebruik van om je merkverhaal en positionering te versterken!”

Tom: “Helden werkt vanuit passie voor de sport en sporter. We onderscheiden ons van anderen door ons journalistieke DNA. Wij zien, ruiken en voelen verhalen en kunnen deze in elke denkbare contentvorm tot leven laten komen. Ons netwerk in de sport is enorm. Waar deuren voor anderen gesloten blijven, gaan ze voor Helden open.”

Wil je weten wat Helden voor jouw merk kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Steven Berkhout: steven@helden.media

Tom Taminiau: tom@helden.media

Delen: