Word abonnee

Blog

Onze Zuid-Koreaanse belevenissen

door: Ferdi Merks
12 februari 2018
3 tot 8 minuten lezen

Goedemorgen vanuit Zuid-Korea! De eerste medailles zijn gewonnen en de stemming zit er goed in. Ook bij ons, het Helden-team dat vanuit Zuid-Korea alle content maakt voor de TeamNL-kanalen.

We zijn hier nu een week en hebben al het nodige meegemaakt. Met alle activiteiten rondom de Medailletaxi misschien wel als hoogtepunt. Eenmaal aangekomen in Gangneung was het aan mij de taak om deze midden in de nacht naar Seoul te rijden om hem daar ‘medailletaxi-waardig’ te laten maken. Met een Koreaanse navigatie en achtbaanswegen in een drukke stad kan je raden hoe dat was… Lange leve de taken van een productieleider.

Maar in een gepimpte auto – voorzien van omgedraaide stoelen, een oranje tapijtje, neonlichten en een koelkastje – keerden we veilig en wel terug naar Gangneung. Dat was tevens het moment dat ik gebombardeerd werd tot chauffeur van de taxi…

En inmiddels is de kop eraf, de eerste aflevering van de Medailletaxi maakten wij met de toppers Carlijn Achtereekte en Antoinette de Jong. Met een volle benzinetank, de lievelingschocoladereep van Antoinette en een goed gemutste Peter Heerschop en Viggo Waas gingen wij op pad. Maar de gouden en bronzen medaillewinnaars op de 3000 meter hadden eerst andere verplichtingen: de dopingcontrole. Maar liefst tweeënhalf uur later, om kwart over een ’s nachts, mochten we gaan rijden. Carlijn, Antoinette, Peter, Viggo onze cameraman en ik als chauffeur. Het resultaat ervan is te zien op de online- en social mediakanalen van TeamNL, maar ook in Hart van Oranje bij SBS6. We hopen dat er nog heel veel mooie afleveringen gaan volgen, want dat betekent dat er nog veel medailles gewonnen gaan worden.

Sven Kramer won zondag in ieder geval de 400ste medaille namens TeamNL. De 400ste! Daarvan maakten we een mooie animatie. Maar ook verzorgen wij de medal-alerts en wedstrijdupdates. Een mooie taak, waar we met Helden mega trots op zijn. Ook zijn we trots op onze werkzaamheden voor de Nederlandse Loterij, Toyota en Gazelle.

Iemand die maandag graag de 401ste medaille had willen winnen, is Jorien ter Mors. Zij kon haar titel op 1500 meter helaas niet verdedigen, omdat ze zich niet had gekwalificeerd op die afstand. Op de dag van de wedstrijd kwamen we haar tegen in een koffietentje. En zo sportief als ze is, wilde ze graag wat inspreken in de camera. Een succeswens voor haar concurrenten Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Lotte van Beek… Diep respect voor deze sportvrouw. En wat een klasbak is Ireen Wüst. Zij won haar vijfde gouden medaille en tiende op de Spelen en volgde Jorien ter Mors op als olympisch kampioen op de 1500 meter.

Persoonlijk hoop ik dat er ook nog een gouden shorttrackmedaille gewonnen wordt. Dat zou meer dan terecht zijn. Door Sjinkie Knegt of Suzanne Schulting of misschien toch Jorien ter Mors op de 1500 meter?

Er zijn hier in ieder geval genoeg prachtige sportverhalen te vertellen… De dagelijkse content vanuit Pyeongchang – inclusief ‘live-sessies’ achter de schermen – is te zien via de online TeamNL-kanalen, de TeamNL social media-kanalen en via de kanalen van de verschillende mediapartners van TeamNL. Voor nu: Geniet van een mooie Olympische Spelen!

Delen: