Word abonnee

Column

Briefwisseling Marianne Vos: Tour de France

door: Barbara Barend
21 juli 2015

Iedere week mailt Barbara Barend met boegbeelden uit de Nederlandse sportwereld, om te kijken waar ze zich mee bezighouden en wat de ontwikkelingen zijn. Deze week beantwoordt de grootste wielerkampioen van Nederland Marianne Vos de mail van Barbara.

Lieve Marianne,

Ten eerste wil ik even zeggen dat het een fantastische fotoserie en interview is geworden in onze Helden Tourspecial samen met Leontien van Moorsel. Wat vind je zelf van het resultaat en ben je er zelf ook blij mee? Ik hoop het wel! Helaas kon ik zelf niet bij de lancering zijn maar hoe vond je het? Ik hoorde dat je ook nog even een handtekening van Joop Zoetemelk hebt gescoord, leuk!

Daarnaast ben ik natuurlijk heel benieuwd hoe het met je gaat? De vorige keer vertelde je dat je druk bezig was met fit worden, hoe gaat dat inmiddels? Wat is voor jou de eerste wedstrijd die er nu aan zit te komen?

De Tour de France is inmiddels in volle gang. Was je aanwezig bij de Tourstart in Utrecht en heb je verder nog meer activiteiten ondernomen rondom de Tour de France? Durf jij jezelf aan een voorspelling te wagen trouwens, ik ben wel benieuwd, ha.

Ook ben ik benieuwd waar jezelf nog meer allemaal mee bezig houdt op dit moment? 

Liefs,
Barbara

——————————

Hallo Barbara,

Opnieuw bedankt voor je mail! 

Laat ik er eens even een cliché in gooien: wat een weer hè! Ik neem natuurlijk even de tijd om je te antwoorden, maar ik ga nu ook weer snel naar buiten. Genieten van het zonnetje… Ben jij nog gaan kijken bij de Tour in Utrecht? Jullie speciale Tour editie van Helden vond ik erg leuk. De mooie interviews met rensters en entourage geven zelfs mij als insider nog nieuwe kennis en achtergronden.

En inderdaad, het resultaat is erg mooi geworden en ik krijg veel leuke reacties op zowel het interview als de foto's erbij. Volgens mij was het belangrijkste dat het een heel ontspannen gesprek was, waardoor we niet het gevoel hadden dat het een interview was. Ik vond het leuk om zo eens met Leontien samen te zitten.

'Het is erg leuk dat ik nu zijn handtekening heb kunnen scoren op een Helden exemplaar'

Deze keer kon ik gelukkig bij de lancering van het blad zijn en dat was wel een bijzondere bijeenkomst met de verschillende Tour-helden. Natuurlijk is het mooi dat Joop Zoetemelk de aandacht krijgt die hij verdient en dat hij daar ook zichtbaar van geniet. Als klein meisje verzamelde ik altijd handtekeningen, maar Joop was net vóór mijn tijd. Het is erg leuk dat ik nu zijn handtekening heb kunnen scoren op een Helden exemplaar.

Het gaat goed met me, maar na onze vorige mail heb ik helaas weer een fysieke terugslag gekregen. De opbouw leek de goede kant op te gaan, maar ik heb toch weer rust moeten nemen. Om niet te forceren heb ik mijn doelen voor dit seizoen uit mijn hoofd moeten zetten, maar ben ik nu wel weer aan het trainen. Het is lastig om deze keuze te maken, maar nu het noodzakelijk is, kan ik het wel accepteren. Natuurlijk hoop ik dat de opbouw vanaf nu goed verloopt, zodat ik weer plannen kan gaan maken en doelen kan stellen. Voor nu is fit worden het belangrijkste, zodat ik straks weer op het hoogste niveau kan meedoen.

Je kunt er inderdaad bijna niet meer omheen in Nederland: alles ademt 'Tour de France'. Zelf ben ik tijdens de start van de Tour verschillende malen in Utrecht geweest. Zo was er een Ladies Ride van mijn sponsoren Liv & Shimano. Daarin reden we met een hoop enthousiaste vrouwen door Utrecht, de Ladies Ride Kermis Velodroom. (Onder die noemer zijn er de hele week activiteiten rond het Grand Départ georganiseerd vanuit de De Neude in Utrecht)  Tijdens die tour mocht een stukje van het proloogparcours natuurlijk niet ontbreken.

'Fit worden is nu het belangrijkste, zodat ik straks weer op het hoogste niveau kan meedoen'

De opening van het perscentrum gebeurde met een kinderpersconferentie en daar mocht ik als wielrenster en ambassadeur van het Jeugdsportfonds plaatsnemen tussen de Tourrenners. Erg leuk om de spontane vragen te beantwoorden en het enthousiasme van de kinderen te merken. Ontwapenend hoe open en eerlijk de kinderen zijn; de beste Tourpersconferentie ooit naar mijn mening.

Tekst gaat verder onder de foto

Op de laatste dag van de Tour wordt traditioneel de etappe op de Champs-Elysées weer verreden. Vorig jaar was er voor het eerst ook een wedstrijd voor de vrouwen vooraf en ook dit jaar is ons peloton weer in Parijs op 26 juli. De eerste editie vorig jaar was een groot succes en dit jaar zal ik de wedstrijd van een andere kant beleven. Niet op de fiets, maar als commentator voor de Engelse zender ITV4. Een maandje geleden heb ik voor het eerst wat presentatiewerk voor hen mogen doen in The Women's Tour en commentaar geven is weer een hele nieuwe belevenis. Mijn beste Engels maar weer eens naar boven halen dus…

Het beste gewenst en tot ziens!

Groet,

Marianne

Delen: