Word abonnee

Sporters over hun helden

Helden, de podcast

Luister nu naar Helden, de podcast

In ‘Helden, de podcast’ hebben we iedere week een (voormalig) topsporter te gast om over zijn/haar bronnen van inspiratie en motivatie te praten. Hoe passen zij deze inspiratie toe op hun eigen (sport)leven? En welke lessen willen zij doorgeven aan de volgende generatie? Volg de podcast op Spotify, Apple podcast of een andere podcast-app en beluister alle afleveringen.

Volg en beluister Helden, de podcast op Spotify

Aflevering 6: Björn Koreman

Deze week is langeafstandsloper Björn Koreman te gast. Met hem praten we onder meer over zijn bijzondere carrièreswitch van handballer naar hardloper en het continu verleggen van zijn eigen grenzen. Wat leert hij van zijn grote held Eliud Kipchoge, de enige man die een marathon onder de magische grens van twee uur heeft gelopen? En welke boodschap wil hij meegeven aan de volgende generatie?

Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door STOX Energy Socks.

Volg en beluister Helden, de podcast op Spotify

Aflevering 5: Celeste Plak

In deze vijfde aflevering spreken we met top-volleybalster Celeste Plak. Na een sabbatical van een jaar is zij sterker teruggekomen dan ooit. We praten met haar over de mentale en fysieke uitdagingen waar zij mee te maken heeft gehad en hoe zij erin slaagde het plezier in de volleybalsport terug te vinden. Ook hebben we het over haar doelen voor de komende jaren. En zoals altijd: welke boodschap wil zij meegeven aan de volgende generatie?

 

Volg en beluister Helden, de podcast op Spotify

Aflevering 4: Anouk Hoogendijk

Deze week is oud-topvoetbalster Anouk Hoogendijk te gast. Met haar praten we over haar grote inspirator Johan Cruijff en hoe zij zijn legende wil voortzetten. Welke dromen streeft zij na nu ze gestopt is met haar actieve sportcarrière? En welke rol heeft haar uiterlijk eigenlijk gespeeld tijdens haar voetbalcarrière en wat vindt ze daarvan? Tot slot bespreken we als gebruikelijk de boodschap die zij toekomstige generaties wil meegeven.

Volg en beluister Helden, de podcast op Spotify

Aflevering 3: Roy Meyer

In deze derde aflevering is topjudoka Roy Meyer te gast. We praten over zijn manier van omgaan met winst en verlies in de topsport en de wil om als mens en sporter de beste versie van zichzelf te zijn. Ook over hoe zijn turbulente verleden hem gevormd heeft als judoka. Welke lessen heeft hij geleerd? Daarbij heeft niet Roy niet één, maar twee tegelwijsheden voor de volgende generatie.

Volg en beluister Helden, de podcast op Spotify

Aflevering 2: Ellen Hoog

Met Ellen Hoog praten we over de hoogtepunten en dieptepunten in haar carrière en hoe het volgens haar komt dat de Nederlandse hockeyvrouwen al jaren aan de top staan. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen haar generatie en de nieuwe generatie hockeysters? Wat kunnen zij van elkaar leren? En welke les wil zij meegeven aan haar dochter?

Kijk hier het fragment terug van Stephan Veen in de Olympische finale in Sydney (2000)

Volg en beluister Helden, de podcast op Spotify

Aflevering 1: Laura Dijkema

In de eerste aflevering is Laura Dijkema te gast. Met Laura praten we onder meer over ouder worden in de sport en de wisseling van de wacht in het volleybaldveld. Hoe gaat zij om met het topsportleven in het koude Rusland? En hoe komt het toch dat zij ondanks de vele tegenslagen zo positief in het leven staat?

Volg en beluister Helden, de podcast op SpotifyHelden nieuwsbrief
Elke twee weken een overzicht van de meest inspirerende sportgebeurtenissen en -verhalen in je mailbox? Laat dan hieronder je gegevens achter!