Word abonnee

Column

Suarez en Ronaldo delen gouden schoen

door: Barbara Barend
18 mei 2014

De ster van Liverpool, ex-Ajacied Luis Suarez en de ster van Real Madrid, de Portugees Cristiano Ronaldo, lijken op elkaar.

Ze zijn zelden geblesseerd, scoren prachtige doelpunten met links, rechts en het hoofd en willen nooit worden gespaard. En ze streden samen om de Gouden Schoen 2014, de prijs van de topscorer van Europa.

Het gaat bij die prijs niet alleen om de meeste doelpunten, maar ook om de competitie waarin de goals zijn gemaakt. Daarom staat 'onze' Finnbogason van Heerenveen op de voorlopige lijst met zijn 29 doelpunten achter Barcelona-ster Lionel Messie (28 goals) en Diego Costa van Atletico Madrid met 27 doelpunten.

Rust ligt Ronaldo niet

Omdat Ronaldo, met het oog op de aanstaande Champions League-finale tussen Real en Atletico Madrid, in de laatste competitieronde gespaard werd (en dus niet tot scoren kwam), eindigde de Portugees samen met Suarez bovenaan de ranglijst en moeten zij de Gouden Schoen delen.

De 'opgelegde rust' ligt Ronaldo niet. Net hersteld van een blessure wilde hij graag spelen in de laatste competitiewedstrijd. Want net als Suarez wil hij altíjd spelen.

'Vermoeidheid? Laat me niet lachen'

Suarez legde die drang naar speeltijd in Helden Magazine zo uit: “Ik haat het om een wedstrijd te missen, moet iets heel ergs mankeren om niet te kunnen spelen. Volgens mij heb ik nooit een wedstrijd gemist door een blessure. Vermoeidheid? Laat me niet lachen.”

“Als ik terugkwam van een reis naar Uruguay, zei ik altijd dat ik meteen weer wilde spelen. Sterker, voor mij is niet spelen slecht. Op mijn leeftijd is een wedstrijd rust juist niet goed. Ik denk dat een voetballer die altijd speelt, meer zelfvertrouwen heeft en beter wordt. Van rust word ik in elk geval niet beter. Sterker, ik zou doodgaan als ik op de bank zit omdat ik rust nodig heb.”

Op dat moment houdt Suarez vakantie bij zijn schoonfamilie in Barcelona, om precies te zijn in Gava, voordat hij naar Uruguay reist ter voorbereiding van het WK.  

'Ik zou doodgaan als ik op de bank zit omdat ik rust nodig heb'

Voor de sterspeler van Liverpool, die in tranen was na het mislopen van de titel, kwam zaterdag alvast de eerste opsteker. Zoals hij voorafgaande aan de laatste Spaanse competitieronde namelijk liet weten: “Ik hoop maar een ding, dat Ronaldo niet scoort.”

In Brazilië zal hij met Uruguay het echec van het competitieslot in Engeland helemaal willen doen vergeten.

Delen: