Word abonnee

Topschaatster Antoinette Rijpma - de Jong

Antoinette Rijpma-de Jong won vier olympische medailles, tweemaal de EK allround en veroverde de wereldtitel op de 3000 meter op de WK afstanden in 2021. Van 2 tot en met 5 maart kan ze de collectie uitbreiden op de WK afstanden in Heerenveen. Antoinette kende meerdere tegenslagen in haar leven, maar vocht zich telkens terug. Als klein meisje werd ze gepest vanwege haar rode haar. Dat sterkte haar. Ze vertelt er openhartig over.

 

Ook spreken we Antoinette over haar grote liefdes: haar man Coen en haar paarden, en haar ambities om na haar schaatscarrière als springruiter naam te maken. Voor Helden, de podcast spraken Jasper Boks en Marlies van Cleeff af met Antoinette in Thialf in Heerenveen.

 

Meer van Helden, de podcast

Ben je geïnteresseerd in meer inspirerende sportverhalen van onze Nederlandse topsporters? In seizoen 1 van Helden, de podcast was topschaatster Joy Beune te gast. Met haar praten we over volwassen worden in de topsport en komen wij erachter wat zij leert van haar vriend en topschaatser Kjeld Nuis. Hoe kijkt Beune daarnaast naar haar grote voorbeeld Ireen Wust en wat neemt zij daarvan mee op de ijsbaan?

Beluister Helden, de podcast met Joy Beune